„Dabar Putinas eis iki pat galo“. Kremliuje dramatiški pasikeitimai - kas nutiko?  ()

Dar visai neseniai buvo pagrindo manyti, kad V. Putinas perduos valdžią įpėdiniui, tačiau Tarptautiniam Baudžiamajam Teismui išdavus Rusijos vadovo arešto orderį padėtis Kremliuje smarkiai pasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos aktyvistas ir politikos analitikas Abbasas Galiamovas paaiškino, kad dar neseniai buvo visi pagrindai manyti, jog V. Putinas perduos valdžią savo įpėdiniui (Medvedevui, Mišudinui, Sobjaninui ar kam nors kitam) ir pasitrauks, suteikdamas naujajam prezidentui visišką veiksmų laisvę sprendžiant sudėtingą situaciją. Tačiau kovo mėnesį viskas pasikeitė. V. Putinas pasirašė dekretą dėl to, kaip karo padėties atveju būtų reguliuojama Rusijos ekonomika, ir panašu, kad šis dokumentas buvo parengtas Ministrų Taryboje.

„Dabar Putinas eis iki galo“, - sakė jis.

„Atrodo, kad Patruševas ir Sečinas padarė statymą dėl karo padėties įvedimo. O tai reiškia, kad Tarptautinio Baudžiamojo Teismo sprendimas pasodino Putiną į vieną valtį su jais. Po to, kai Putinas iš esmės tapo nusikaltėliu, nemanau, kad jis rizikuos pasitraukti“, - sakė Abbasas Galiamovas interviu su Eduardu Gleza „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

„Šie „vanagai“ tikisi, kad sistema nesugrius (nors ir veltui!), o Putinui jie reikalingi, nes užtikrina jo eskalacijos kursą. „Leiskite liberalams valdyti, o mes tapsime šalies šeimininkais“ mąsto „gudruoliai“. Ir kada nors Putinas bus priverstas perduoti valdžią Patruševui jaunesniajam“, - prognozavo Galiamovas. Paskui jis pridūrė, kad tai gali įvykti po penkerių metų. Tačiau jau šiandien aišku, kad „vanagai“ stiprina savo pozicijas.

 

„Dabar nuolatinis eskalavimas yra beveik garantuotas scenarijus. Žinoma, situacija Rusijos politikoje tokia nestabili, kad nieko negalima atmesti, bet tokio scenarijaus tikimybė dabar yra didžiausia“, - apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(8)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: