JAV teisiami tūkstančiai torrent trackerių naudotojų  (7)

Nepriklausomų kino prodiuserių interesus ginanti amerikiečių bendrovė „US Copyright Group“ padavė į teismą daugiau kaip 20 tūkstančių torrent trackerių naudotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„US Copyright Group“ ruošia ieškinį dar prieš 30 tūkstančių vartotojų, kurie kaltinami neteisėtu kai kurių filmų atsisiuntimu.

Jei autorinių teisių savininkams paduoti ieškiniai bus sėkmingi, tai ateityje į teismą gali būti paduoti milijonai žmonių, rašo „The Hollywood Reporter“.

„US Copyright Group“ naudoja vokiečių firmos „Guardaley IT“ technologiją, kuri realiuoju laiku stebi torrent trakerių duomenų srautus. Programa fiksuoja vartotojų IP adresus ir tikrina, ar siunčiamas failas apsaugotas autorinėmis teisėmis.

Vis dėlto abejojama, kad stambios bendrovės ryšis paduoti masinius ieškinius, kadangi nenorės sugadinti savo įvaizdžio. Amerikos garso įrašų kompanijų asociacija (RIAA) jau bandė teistis su 35 tūkstančiais žmonių, bet galiausiai atšaukė ieškinį, nes autorinių teisių savininkams tai virto piar-katastrofa. Be to, interneto tiekėjai nenoriai atskleidžia savo klientų asmeninius duomenis ir blokuoja jų prieigą prie interneto. Taip pat egzistuoja būdai, leidžiantys maskuotis kitų vartotojų IP adresais, o interneto tiekėjai dažnai suteikia vieną IP adresą grupei abonentų, todėl tikruosius pažeidėjus nustatyti būna sudėtinga.

Autorinių teisių priežiūros agentūros aktyvina kovą ne tik su nelegalų turinį siunčiančiais vartotojais, bet ir su torrent trackeriais. Kalifornijos apygardos teismas įpareigojo „IsoHunt“ savininką Garį Fangą pašalinti piratines nuorodas iš torrent trackerio.

Bylos nagrinėjimo metu teisėjas Stivenas Vilsonas padarė išvadą, kad daugiau kaip 95% „IsoHunt“ esančių failų yra piratiniai. Teisėjas ieškovams suteikė laiko, kad šie galėtų sudarytų pilną piratinio turinio sąrašą, kurio nuorodos turi būti pašalintos iš torrent trakerio.

Teismas nutarė, kad „IsoHunt“ kūrėjas Garis Fangas turi nustoti talpinti nuorodas į piratinius failus per 14 dienų po ieškovų sąrašo paskelbimo.

Teismo sprendimas greičiausiai taps portalo uždarymo priežastimi, mano Fangas. Taip pat jis teigia, kad nuorodų talpinimas į piratinius failus nėra nusikaltimas.

„IsoHunt“ teisėsaugos akiratyje yra nuo 2006 metų rugsėjo. 2009 metų gruodį Kalifornijos teismas pripažino jį piratiniu ir apkaltino jo kūrėją autorinių teisių pažeidimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: