„Facebook“ milijonų dalybos nesibaigia  (3)

Du amerikiečiai, kuriems buvo sumokėti milijonai dolerių po to, kai jie pareiškė, kad „Facebook“ idėją sukūrė jie, teigia, kad jų teisinė kova dar nebaigta, praneša BBC. Cameronas ir Tyleris Winklevossai studijavo Harvardo universitete kartu su „Facebook“ įkūrėju Marku Zuckerbergu, kai jie įkūrė interneto svetainę pavadinimu „ConnectU“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2008 m. užsitęsusi teisinė kova tarp dviejų šalių baigėsi tuo, kad jiems buvo sumokėta neatskleista suma.

„Facebook“ teigimu, jie laiko „šį reikalą užbaigtu“.

Dvyniai Winklevossai kalbėjo su BBC irklavimo varžybų išvakarėse. Jie abu dalyvaus varžybose Oksfordo universiteto komandoje.

Cameronas Winklevossas atsisakė patvirtinti, kokią sumą siekė 2008 m. susitarimas (manoma, kad tai buvo 65 milijonai dolerių (apie 166,5 milijono litų)), tačiau jis pasakė: „Manau, galima sakyti, kad šis klausimas dar yra nebaigtas.“

Broliai pradėjo darbą su „ConnectU“ interneto svetaine 2003 m. Jie manė, kad informatikos studentas Markas Zuckerbergas dirba su jais, kol jis įkūrė panašią interneto svetainę, pavadinimu thefacebook.com.

M. Zuckerbergo interneto svetainė tapo nepaprastai populiari Harvardo universiteto miestelyje ir tuomet pavadinta „Facebook“ ji pasiekė populiarumą visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)