Ukraina rimtai įklimpo: WSJ skelbia, ką nusprendė Vakarai ir ką daro Rusija  ()

Vakaruose sutariama dėl Ukrainos pergalės, tačiau plano, kaip ją įgyvendinti, nėra. Vietoj to, Ukraina yra priversta kariauti sunkų karą, jai reikia raketų ir naikintuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų lyderiai pradeda suprasti, kaip turėtų baigtis Rusijos karas prieš Ukrainą. Tačiau šiuo metu jie neturi plano, kaip pasiekti Ukrainos pergalę. Apie tai praneša „The Wall Street Journal“.

JAV ir ES šalys tikisi, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vakarietiškais tankais ir naujomis ginkluotės rūšimis jau šį pavasarį galės pralaužti Rusijos Federacijos kontrolę Ukrainos teritorijoje. Teoriškai tai gali pastūmėti Vladimirą Putiną į norą derėtis, kai Kremlius bent jau atsisakytų okupuotų teritorijų, kurios buvo užgrobtos nuo plataus masto invazijos pradžios. Tada Ukraina galės laisvai užsitikrinti savo ateitį Vakaruose, o Putinas gali susidurti su savo gyventojų pykčiu, pažymi žurnalistai.

Tačiau retas valdininkas yra tikras, kad viskas vyks būtent taip. Šiuo metu nėra jokių ženklų, kad Vakarų partneriai pateikia rimtą planą Ukrainai, padėsiantį formuoti įvykių eigą. Daugelis politikų orientuojasi į trumpalaikę perspektyvą: rasti amunicijos gynybai Donbase ir užtikrinti kontrpuolimą.

Labiau tikėtinas scenarijus publikacijoje vadinamas išsekimo karu, kuris tęsis tol, kol viena iš pusių bus taip išsekusi, kad karą užbaigs, nes galutiniai tikslai nebus pasiekti. Tokiu atveju karo veiksmai gali trukti metus, o ne mėnesius. Vakaruose taip pat nėra sutarimo, ką daryti su Putinu, kai Ukraina laimės. O pats Rusijos Federacijos prezidentas įsitikinęs, kad gali palaukti, kol bus pakirstas Vakarų ryžtas palaikyti Ukrainą.

 

Vakarų sankcijos neprivedė prie Rusijos ekonomikos žlugimo dėl Kinijos paramos ir Indijos perkamos naftos. Ukraina savo ruožtu pareiškia nepasirengusi deryboms. O visuomenės apklausos rodo, kad 97 % ukrainiečių tiki pergale, todėl derybos gali privesti prie politinio lyderio Volodymyro Zelenskio žlugimo.

Be to, leidinys pažymi, kad partneriai galėtų Kijevui perduoti daugiau ginklų, tačiau šis klausimas yra nesutarimų šaltinis. Didžioji Britanija ir Lenkija yra tolimojo nuotolio ginklų ir naikintuvų tiekimo priešakyje. JAV atsisako perduoti tolimojo nuotolio raketas, nes baiminasi, kad karas paaštrės. Todėl šiuo metu Ukraina priversta kariauti žiauresnį karą, nors ir sustiprintą keliomis dešimtimis Vakarų tankų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(34)
(21)

Komentarai ()