Populiarėja vaizdo pokalbių svetainė „Chatroulette“  (17)

Vaizdo pokalbių svetainė „Chatroulette“, kurioje atsitiktiniu būdu parenkami pašnekovai su įjungta kamera, vis labiau domina internautus. Pagal bendrovės „comScore“ pateikiamą statistiką tik per vieną mėnesį (nuo sausio iki vasario) projekto auditorija padidėjo nuo 944 tūkstančių iki 3,9 milijonų lankytojų, t. y., daugiau kaip keturis kartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėtai išpopuliarėjusį tinklapį „Chatroulette“ sukūrė septyniolikmetis mokinys iš Rusijos Andrejus Ternovskis. Jo sugalvotas vaizdo konferencijų rengimo įrankis internete pasirodė praėjusių metų lapkritį ir sukėlė didžiulį susidomėjimą tarp online bendravimo mėgėjų. Neįprastą projektą pastebėjo žiniasklaidą ir vaizdo pokalbių svetainės populiarumas pradėjo augti kaip ant mielių.

Po daugybės reportažų apie „Chatroulette“ laikraščiuose ir televizijoje, Maskvos jaunojo programuotojo projektu susidomėjo stambūs Amerikos ir Rusijos investiciniai fondai, pasiūlę „Chatroulette“ kūrėjui bendradarbiavimą. Ternovskis prisipažino, kad „Chatroulette“ idėja netikėtai gimė po to, kai jo draugams nusibodo bendrauti tarpusavyje, ir jie nusprendė paieškoti naujų pašnekovų internete. Visą projekto kodą mokinys parašė pats, o svetainės talpinimo išlaidas apmokėjo giminės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(3)
(0)
(1)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: