Tai kiečiau net už „Starlink“! Kuo ypatingas palydovinis internetas „OneWeb“  ()

„OneWeb“ teigia, kad jos palydovai yra daug tobulesni nei Elono Musko įrenginiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovinio interneto operatorius „OneWeb“ paskelbė, kad baigė formuoti kosminį tinklą, į žemąją Žemės orbitą paleidęs paskutinius 36 palydovus, praneša „Bloomberg“. Iš viso pradinėje ryšio palydovų grupėje yra 616 įrenginių.

Visai neseniai „OneWeb“ buvo atsidūręs ant bankroto slenksčio, tačiau JK vyriausybės pastangomis, taip pat privačiomis Indijos „Bharti Group“, „SoftBank“ ir Pietų Korėjos konglomerato „Hanwha Systems“ investicijomis, jis sugebėjo įveikti neigiamus COVID-19 padarinius.

„OneWeb“ operatorius teigia, kad jo palydovai yra daug „sumanesni“ nei „Starlink“. Bendrovės teigimu, nors jos įrenginiai skraido aukščiau, dėl to nukenčia signalo greitis, jie mažiau teršia artimą Žemės erdvę ir yra lengviau išjungiami, t.y. jie yra ekologiškesni nei E. Musko žemos orbitos palydovai.

Tačiau, pasak ekspertų, nors konkurento pasirodymas turėtų įspėti „Starlink“ savininką, E. Muskas turi didžiulių pranašumų – jau veikiantis palydovinis tinklas ir ilgalaikės sutartys su NASA.

Beje, „Starlink“ ir „OneWeb“ nėra vieninteliai žaidėjai palydovinio interneto rinkoje. Jau veikia ir kiti projektai, pavyzdžiui, „Viasat“ (siūlo 100 Mb/s interneto paslaugą Amerikoje) ir „HughesNet“ (taip pat JAV operatorius, veikiantis 25 Mb/s duomenų perdavimo greičiu).

 

Tarp perspektyvių konkurentų, turinčių pasaulinę aprėptį, verta paminėti „Amazon“ „Kuiper“ projektą, pagal kurį planuojama paleisti apie 3 tūkstančius palydovų, taip pat Kanados projektą „Telesat“, kuriuo 2023 metais planuojama į orbitą paleisti apie 300 palydovų. Netrukus Kinijos atsakymas bus „GalaxySpace“. Ir visos šios įmonės nori pasiūlyti didelės spartos interneto prieigą ten, kur tradiciniai tiekėjai negali arba nenori dirbti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()