Kariauti su „naciais“ keliavo net 6000 km: skelbiama kuo baigėsi „didvyrio“ nuotykiai Ukrainoje (Foto)  ()

Deputatas iš Buriatijos nukeliavo daugiau nei 6000 kilometrų, kad kovotų su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšyje prie Vuhledaro Donecko srityje Ukrainos gynėjai eliminavo 35 metų rusų okupantą Dašą Darižapovą. Deputatas iš Buriatijos nukeliavo daugiau nei 6000 kilometrų, kad kovotų su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.

Jis žuvo tariamai nuo skeveldros žaizdos. Užpuoliko „demilitarizacija“ buvo patvirtinta Rusijos Federacijoje, kovo 31 dieną buvo paskelbta apie jo laidotuves.

Remiantis nekrologu, „ketvirtas vaikas šeimoje“ Daša Igorevičius gimė 1988-01-13 Hurtaga kaime, Buriatijos Respublikoje. Baigęs vidurinę mokyklą įstojo į Buriatų respublikinę kultūros ir meno mokyklą.

Ar buriatas baigė ją, Rusijos žiniasklaida nenurodo, tačiau pažymi, kad karinę tarnybą jis atliko viename iš Maskvos karinės apygardos padalinių.

Grįžęs namo, Darižapovas dirbo veterinarijos gydytoju. Vėliau baigė Buriatų žemės ūkio akademiją, paskui dirbo sau, „bet jau kaip diplomuotas specialistas“.

2022 metų rugsėjo 21 dieną buriatas išvyko į V. Putino „specialiąją operaciją“.

 

Jaunesnysis seržantas Darižapovas kovo 18 dieną buvo „demilitarizuotas“ Nikolskoje kaime Donecko srityje, netoli Vuhledaro.

Propagandistai teigia, kad tariamai Darižapovui po mirties paskirtas „Drąsos ordinas“. Viena aišku, kovo 31 dieną, Hurtagoje jau suplanuotos deputato-karo nusikaltėlio, laidotuvės.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(285)
(3)
(282)

Komentarai ()

Susijusios žymos: