Pentagonas skelbia, kad į Ukrainą atkeliaus „elitinis geležinis kumštis“: kas vyksta?  ()

Pentagonas pranešė, kad dvi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigados, aprūpintos pėstininkų kovos mašinomis „Bradley“ ir šarvuočiais „Stryker“, jau beveik baigė mokymus ir netrukus grįš į tėvynę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brigados generolas Patas Ryderis, JAV Gynybos departamento atstovas spaudai, apie tai pranešė susirinkimo metu.

Anot jo, „Bradley“ ekipuota brigada ir kita „Stryker“ šarvuočių brigada išklausys kombinuotą karinės parengties mokymą ir mėnesio pabaigoje grįš į Ukrainą. Šie kariai bus praėję itin intensyvius mokymus ir atitinka itin aukštą parengimo lygį - bus „elitinis geležinis kumštis“.

Jis pažymėjo, jog šiandien Vokietijoje du Ukrainos ginkluotųjų pajėgų motorizuoti pėstininkų batalionai papildomai treniruojasi poligonuose.

Taip pat tęsiasi sąjungininkų perduotos įrangos operatorių ir technikų mokymai – nuo ​​2022 metų balandžio vakarietiškose bazėse apmokyti daugiau nei 3000 Ukrainos karių.

„Mūsų partneriai šiuo metu apmoko daugiau nei 11 000 Ukrainos karių 26 skirtingose ​​šalyse. JAV toliau treniruosis ir glaudžiai bendradarbiaus su mūsų sąjungininkais, siekdamos užtikrinti, kad Ukrainos žmonėms būtų suteikta pagalba“, – sakė P. Ryderis.

 

Anksčiau Pentagono vadovas Lloydas Austinas sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pavasarį „turi labai daug šansų“ surengti sėkmingą puolimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(2)
(72)

Komentarai ()