Sprogimai Džankojuje paralyžiavo Rusiją: kas nutiko?  ()

Sprogimai Džankojuje rimtai smogė okupantų logistikai: Ukrainos ginkluotosios pajėgos atskleidė detales.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešo laivų su „Kalibr“ Juodojoje jūroje yra labai mažai, o sprogimai Džankojaus geležinkelio stotyje yra to priežastis.

Tai interviu Ukrainos žiniasklaidai paskelbė Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk.

Kartu ji pridūrė, kad įsibrovėliai Kryme vis dar turi šiek tiek „Kalibr“ atsargų.

Okupantai aktyviai naudojo geležinkelį Kryme, kad į pusiasalį perkeltų sparnuotąsias raketas „Kalibr“, sakė Humeniuk.

Kovo 20 d. dronai atakavo geležinkelio mazgą Džankojaus mieste ir pataikė į keturis skirtingus taikinius, iš kurių trys buvo sujungti su geležinkeliu. Remonto darbai ten tęsiasi iki šiol, vadinasi, sunaikinimas buvo labai rimtas.

Geležinkeliu okupantai pusiasalį ir Donbasą aprūpindavo karine technika ir amunicija. Dabar jiems tenka aktyviai eksploatuoti sausumos maršrutą – maršrutą, kuriame kasdien susidaro didelės spūstys. Šis veiksnys taip pat turi įtakos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, nes užpuolikai laiku negauna amunicijos ir pastiprinimo.

Tuo pačiu metu Humeniuk sakė, kad šiandien Juodojoje jūroje vienu metu yra 10 Rusijos karo laivų ir vienas povandeninis laivas. Tai rodo, kad priešas vis dar turi šiek tiek raketų atsargų.

 

Taip pat žinoma, kad priešas aviacijos pagalba bandė į Krymą nugabenti sparnuotąsias raketas, tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi informacijos apie šio bandymo sėkmę ar nesėkmę.

Po drono atakos Džankojuje Rusijos generalinio štabo atstovas Sergejus Baranovas teigė, kad incidentas geležinkelyje neturės įtakos logistikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: