Yra kai kas baisiau net už raketas: ko bijo JAV  ()

Priešo raketos nebėra blogiausia, ko baiminasi JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariuomenė baiminasi ne tik raketų, bet ir technologijų, leidžiančių slopinti ryšį ar įsilaužti į kompiuterių sistemas.

JAV priešraketinės gynybos agentūra siekia tobulinti elektroninio karo technologijas, kad galėtų pasipriešinti kitoms išsivysčiusioms valstybėms, pranešė „Defence News“, remdamasi JAV karininkais.

„Elektroninis karas“ – tai elektromagnetinio spektro, kuris naudojamas ryšiams, situacijos suvokimui, ginklų nukreipimui ir kt. kontroliuoti, valdymas. JAV gynybos departamentas bando susigrąžinti pranašumą šioje srityje, nes jau dešimtmečius kovoja su mažiau išprususiais priešininkais Artimuosiuose Rytuose ir beveik nėra išvysčiusi tokių technologijų.

Kaip paaiškino JAV karinio jūrų laivyno viceadmirolas Johnas Hillas, dabar priešraketinėje gynyboje reikia įdiegti pažangias sistemas, kurios galėtų aptikti artėjančias grėsmes, nustatyti, kur jos nusileis, ir parinkti geriausias priemones joms perimti. Tačiau priešininkai gali apsunkinti šias užduotis „trikdydami“ elektroniką ir vykdydami kibernetines atakas.

 

„Kai žvelgiu į ateitį ir galvoju apie iššūkius, su kuriais susidursime, be įvairių tipų kovinių galvučių ir trajektorijų, matau atakas ir gynybą elektroninėje srityje. Turime būti kuo atsparesni, todėl dirbame ties kibernetiniais aspektais“, - sakė jis analitinio centro Strateginių ir tarptautinių studijų centrui.

Johnas Hillas, pripažino, kad priešininkai patobulino savo elektroninius pajėgumus, todėl JAV bus sunkiau sukurti gynybą. Jo nuomone, sėkmė ateityje priklausys nuo to, ar kariuomenė sugebės susidoroti su įvairių tipų atakomis, ir jos neapsiribos įprastiniu ryšių trukdymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(7)
(34)

Komentarai ()