Neįtikėtina: ekspertas skelbia, kas susprogdino maždaug pusę Rusijos artilerijos  (5)

Aleksandro Kovalenko teigimu, Rusijos karo pramonė nepajėgia kompensuoti sunaikintos artilerijos, todėl naudojama pasenusi technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug pusė Rusijos artilerijos nuostolių kyla dėl vamzdžių plyšimų šūvio metu, o tai rodo stiprų Rusijos ginkluotės nusidėvėjimą, teigia karo ir politikos stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Jis paskelbė vienos iš apgadintų haubicų nuotrauką ir paaiškino, kad artilerijos ginklų vamzdžiai dažnai plyšta dėl nusidėvėjimo:

„Kas nutiko šiai rusiškai haubicai D-20? Ar vamzdis sprogo išnaudojus resursą, kuris buvo užkonservuotas prieš 40 metų? O gal vamzdžio viduje sprogo netinkamas naudoti sviedinys?“, – rašo Kovalenko.

Pasak eksperto, dabar vamzdžių sprogimai eliminuoja Rusijos artileriją ne rečiau nei kovos su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis. Ir Rusijos pajėgos nieko negali padaryti, nes „naujos artilerijos gamyba yra visiškai sustabdyta“.

Kovalenko pažymi, kad haubicos D-20, D-30 ir kitos Rusijoje iš saugyklų traukiamos nuo 2022 m. pavasario. Panaši situacija yra ir su amunicija - pasenę sviediniai, kurie dar 2022 metų vasarą ir rudenį buvo laikomi netinkamais, dabar tapo pagrindiniu Rusijos artilerijos rezervu.

 

Ekspertas pastebi, kad vien per pastarąjį mėnesį Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 290 vienetų priešo pabūklų. Rusijos karo pramonė nepajėgi kompensuoti nė 10% sunaikintos artilerijos.

Dabar Rusija yra priversta traukti ginklus iš saugyklų. Dabar vis dažniau traukiamos naudojimui netinkamos haubicos. „Taigi nekokybiškos artilerijos ir amunicijos koncentracija Rusijos okupacinėse pajėgose tik auga“, – aiškina Kovalenko.

Anot jo, haubica gali šaudyti ir pasibaigus gamintojo numatytam vamzdžio resursui, tačiau tada jos veikimas yra nenuspėjamas.

(116)
(1)
(115)

Komentarai (5)