Audrius Valinskas. Kaip išsirinkti ir sukonfigūruoti bevielį maršrutizatorių?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

simoniaa 2013-03-11 19:02
Apie kompiuterius išmanau mažai todėl paskaičius klausimas iškilo, ar visuose laptopuose yra ši galimybė ir išvis įmanoma naudotis wi-fi ? Tarkim isigijus maršrutizatoriu šast ir neina juo naudotis nes laptopas neteikia tokios galimybės ?
kionig 2013-03-11 19:13
Naujausi arba poseniai laptopai turi Wi-fi galimybę kiekvienas be išimties. Jei prie jo nebuvo kišti nagai ir kažkas prichimičinta. Jei viskas gerai, ir rauteris gerai sukonfigintas, tai viskas turi veikti. Jeigu apie kompus mažai išmanai, tada pasikvietį tą, kuris už tavo išmano geriau. Nes kitaip reikės paaukoti krūvą laiko, norint perprasti tą dalyką.
Niemand 2013-03-12 11:48
Šiaip principai tokie: - SSID paslėpimas neduoda nieko; - prisijungimas pagal MAC gali leisti pastebėti "šalutinį" vartotoją, sukėlusį adresų konfliktą (MAC'as lengvai klastojamas, bet du vienodi MAC'ai tinkle rooter'iui kels tam tikrų problemų), iš kitos pusės, aš įsilaužęs į tokį tinklą pirmu reikalu papildau rooter'io config'ą savo mac'u ir įjungiu nuotolinį prisijungimą prie rooter'io, jei pass pasikeistų galiu iš kart per web užeiti į rooter'io adminkę ir pažiūrėt naują; - WEP neduoda nieko; - WPA turi PIN problemą, leidžia jungtis ne tik su passu, bet ir su PIN'u, kurį galima nubruteforce'inti per naktį; - WPA2 neturi paskelbtų pažeidžiamumų, bet handshake'ai lengvai perimami ir tada bruteforce'inami. Šiame kontekste pass ilgis ir beprasmiškumas yra kritiniai. Nesudėtingus kaimynų pass'us bruteforce'inau savo laptop'o pajėgumais background'e savaitę (brutefoce'ui šiuo atveju nereikalingas tinklas, tik kompe išsaugotas handshake'o failiukas). Jei būčiau nepagailėjęs plius minus 10$ amazon'o debesiukui, būtų valandų reikalas, o gal ir minučių. Pageidaujantiems naudotis kaimynų tiknklais rekomenduoju šitą mielą nemokamą paketuką: http://www.wifislax.com/en/
kionig 2013-03-12 12:06
Pas mane tokių tikslų nėra, o ir ne ūbagas, kad naudočiausi kitų gerove. Šiaip, man buvo įdomi kiek gi saugios tos apsaugos, nes tikriausiai atsirastų tokių, kurie norėtų nachaliavai pasėdėt ant kaimyno galvos. P.S. Nemokamu internetu galima naudotis viešosiose bibliotekose. Taip pat ir prekybos centruose, kur didžiuose miestuose yra.
Niemand 2013-03-12 12:39
Jei trafic'as būtų mokamas - sutikčiau. O dabar man iš principo, kaip senam anarchistui, nepriimtina mokėti už info, kuri turi priklausyti visiems.
- 2013-03-12 13:09
Argi info turi priklausyti visiems?
Jomajo 2013-03-12 13:46
viskas priklauso nuo passwordo stiprumo, tavo zodyno dydzio ir kompo pajegumu, 200-300 passwordu p/s nera daug, per savaite jei gerai pamenu pracekinau 65mln ir nieko, po to uzlinko windowsai kadangi BT buvo naudojamas per MWare.
Niemand 2013-03-12 14:48
Mano asmeniniu įsitikinimu - taip. Patentai ir kita intelektinės nuosavybės machinerija prie gero neprives, tik sukurs (iš esmės jau sukūrė) stabdžius progresui. Apie juodus vyriausybių ir stambių korporacijų darbelius iš viso tyliu. Hack the Planet!
Simplicity 2013-03-12 18:40
Gerbiamasis, junkis prie viešai prieinamų atvirų tinklų ir siurbk informaciją kiek tik nori. Ir pasiskaityk anarchijos apibrėžimą, nes visai nesigaudai kas tai yra. Tai ką tu dabar darai yra nusikaltimas, o ne anarchija ir nėra ko per daug didžiuotis. Jei tau reikalinga informacija, tai siūlau apsilankyti viešosiose bibliotekose, skaityklose ir naudotis per amžius sukauptais išminties klodais. Kaimynai už interneto paslaugą moka ne tam, kad kažkoks spoguotas šūdžius po jo tinklą nerštų ir internetą vogtų. Šiame google amžiuje daug proto nereikia, kad galėtum prastu slaptažodžiu apsaugotą tinklą nulaužti, bet nematau kuo čia didžiuotis. Didžiuotis, kad gebi nulaužti tinklą, tai tas pats kas gliaudant saulėgrąžas pacukams pasigirti jog sugebėjai trečią golfą nuvaryti, atsuktuvu spynelę prasukęs. p.s. Atsimink, kad taip pat lengvai galima ir tave į dienos šviesą ištraukti ir bėdų pridaryti. Tereikia pastebėti, kad su internetu kažkas ne taip, o tada jau aišku į kurias duris reikia belstis.