Vaikų telefonus saugos SIM prezervatyvai (Video)  (8)

„Motorola“ sukurti universalūs mobiliųjų telefonų SIM kortelių priedėliai suteikia galimybę tėvams kontroliuoti, kaip jų vaikai naudojasi mobiliuoju ryšiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegijos bendrovė „Bipper“ pranešė pirmoji Europoje pradedanti teikti komercinę vaikų mobiliųjų telefonų „stebėjimo“ paslaugą, paremtą „Motorola“ sukurta „iSIM“ platforma.

Naudojant „iSIM“ originali telefono SIM kortelė įvelkama į specialų „Motorola“ sukurtą apvalkalą, teigiama „Motorola“ pranešime. Toks įrenginys informuoja vaiko tėvus apie tai, kam ir kada jis skambina, siunčia SMS žinutes, kokius tinklalapius naršo mobiliuoju telefonu. „Bipper“ paslaugos vartotojai gali prisijungti prie „iSIM“ valdymo sąsajos specialiame interneto tinklalapyje ir gauti juos dominančią informaciją. Be to, tėvai prireikus gali užblokuoti galimybę vaiko telefonu rinkti tam tikrus numerius ar nustatyti laiką, kada telefonas gali prisijungti prie mobiliojo ryšio tinklo, kad, pavyzdžiui, negalėtų skambinti ar siuntinėti SMS pamokų metu.

Visos per WWW sąsają pateiktos instrukcijos atsiunčiamos į mobilųjį telefoną ir įrašomos į „iSIM“ modulį. Tuo atveju, jei bandoma rinkti uždraustą numerį ar skambinama neleistinu laiku, jis blokuoja tokias pastangas neleisdamas autentifikuoti SIM kortelės.

„Motorola“ atstovų teigimu, „iSIM“ veikia su visais mobiliųjų telefonų modeliais. Pasak jų, tai suteikia galimybę programuotojams kurti įvairias „iSIM“ skirtas paslaugas ir programas, naudojant STK (SIM Application Toolkit) standartą, o tai savo ruožtu reiškia, kad jos bus suderinamos su visais GSM telefonais ir GSM ryšio paslaugų teikėjais.

Pranešama, kad „iSIM“ naudojanti „Bipper“ paslauga šiemet pirmiausia bus pradėta teikti Norvegijoje ir Bulgarijoje. Šiemet ją planuojama pasiūlyti ir JAV bei Kanados mobiliojo ryšio vartotojams.

Naudoti per internetą keičiamus mobiliojo telefono nustatymus kitiems žmonėms sekti ar jų mobiliajam ryšiui kontroliuoti bus sunku, nes „iSIM“ aptikti labai paprasta – tereikia ištraukti mobiliojo telefono SIM kortelę ir išimti ją iš „iSIM“ apvalkalo, teigia apžvalgininkai. Būtent todėl ši nuotolinės vaikų ryšių kontrolės paslauga skirta ne vyresniems nei 6 – 10 metų vaikams, dar apskritai nežinantiems, kas yra SIM kortelė.

Šiame vaizdo siužete pristatomos „Bipper“ paslaugos galimybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)