„Žino ne daugiau 5 žmonių“ – skelbiama, ką visiškai slapta ruošia Ukraina  ()

Oleksijus Danilovas kritikavo tuos, kurie garsiai pareiškia apie artėjančius karo veiksmus. Jis pažymėjo, kad tik ribotas žmonių ratas valstybėje žino apie kontrpuolimo planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sakė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė turi keletą galimybių būsimam kontrpuolimui. Anot jo, puolimo operacijos priklauso nuo daugelio faktorių, o kariuomenės vadovai vertina ne tik Ukrainos kariuomenės, bet ir priešo padėtį. Apie tai balandžio 7 dieną pranešė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos spaudos centras.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas priklauso nuo daugelio faktorių, todėl aukščiausia karinė-politinė valstybės vadovybė turi keletą įvykių raidos variantų. Analizuojame ne tik savo kariuomenės būklę, bet ir priešo situaciją“, - sakė Danilovas.

Kartu Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius sukritikavo garsiai apie tai pareiškiančius asmenis. Danilovo teigimu, visą informaciją apie būsimas operacijas žino iki penkių asmenų.

„Apie kontrpuolimo planus – laiką, laiką, vietą – žino tik ribotas žmonių ratas – iki penkių“, – pabrėžė jis.

Sekretorius taip pat atsakė į klausimą, kiek ginklų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia sėkmingai pasipriešinti okupantams. Danilovas atkreipė dėmesį, kad Ukrainos kariuomenė nori turėti kuo daugiau ginklų, kad galėtų sunaikinti priešą. Kartu jis pridūrė, kad Rusijos pusė taip pat ruošiasi ir „nerimauja dėl mums teikiamos tarptautinės karinės pagalbos“.

 

„Ukrainos partneriai supranta, kad mes giname ne tik save, demokratiją, bet ir Europos sienas. Mūsų bendras uždavinys – pašalinti rusišką bjaurybę“, – reziumavo Danilovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()