„Tikslas - kuo mažiau aukų“. Įvardyta, kokiais būdais Ukraina sieks susigrąžinti Krymą  ()

Ukraina turi du būdus susigrąžinti Rusijos užgrobtą Krymo pusiasalį. Kyjivas svarsto diplomatinį ir karinį kelią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento nuolatinė atstovė Kryme Tamila Taševa pakomentavo prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojo Andrijaus Sibigos pareiškimą. Pastarasis teigė, kad Kyjivas yra pasirengęs derėtis dėl Krymo, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks laikinai okupuoto pusiasalio administracines sienas.

Tamila Taševa sakė, kad A. Sibigos pareiškime jai nėra nieko naujo.

„Jis pasakė, kad mes išlaisvinsime visas savo teritorijas. Tai yra mintis, įtraukta į prezidento V. Zelenskio „taikos formulę“ visose rezoliucijose“, - sakė T. Taševa.

Ji pažymėjo, kad Ukraina jau seniai kalba apie politinį ir diplomatinį Krymo išvadavimo kelią, todėl ir buvo sukurta Krymo platforma.

Tačiau situaciją kardinaliai pakeitė plataus masto invazija į Rusiją, „ypač po aukų, kurias matėme Bučoje, Irpynėje, Mariupolyje, Iziume ir pan.“

„Dabar suprantame, jog negalime išlaisvinti Krymo politinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis, tačiau reikia atkovoti teritoriją“, - pasakė ji.

Ji priminė V. Zelenskio žodžius, kad Ukraina, siekdama sumažinti aukų skaičių, teikia pirmenybę diplomatiniam keliui.

„Taip, mes kalbame apie karinį išlaisvinimą. Ar norime sumažinti aukų skaičių? Tikrai norime, ir prezidentas V. Zelenskis ne kartą yra sakęs: „Norėčiau, kad Krymą išlaisvintume ne karinėmis priemonėmis, nes tai reikštų, jog būtų mažiau aukų, nesunaikinama civilinė infrastruktūra ir pan.“, – sakė prezidento atstovė.

 

T. Taševa pažymėjo, kad Ukraina gali pasiūlyti rusams savo noru išvykti iš Krymo išvažiuojant iš pusiasalio teritorijos.

„Ir todėl, kai būsime pasienyje su Krymu, mes jau važiuosime, tarkime, į Krasnoperekopską, galėsime pasiūlyti Rusijai: gerai, pakalbėkime, kaip išvyksite iš Krymo. Vis tiek išeisite iš čia, nes jums mes jau naikiname tiekimo grandinės. Bet kokie karai vis tiek baigiasi kažkokiu derybų procesu. Jei rusai su tuo nesutiks, mes Krymą išlaisvinsime karinėmis priemonėmis“, – reziumavo ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: