Amerikiečiams – nuo Apokalipsės saugosiantys bunkeriai (Video)  (18)

Nuo pasaulio pabaigos amerikiečiams siūloma pasislėpti JAV bendrovės „Vivos“ statomame saugių požeminių bunkerių tinkle, kuriame gali apsigyventi apie 4 000 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baimė gerai parduodama, o didelė baimė kažkam gali sukrauti milžiniškus turtus. Nacionalinį slėptuvių nuo globalios katastrofos tinklą Jungtinėse Valstijose pasišovusiai statyti Kalifornijos bendrovei „Vivos“ rinką kruoščiai „išpureno“ Holivudas ir internetiniai sąmokslų teorijų propaguotojai, sukėlė 2012 m. neva įvyksiančio pasaulinio kataklizmo psichozę. Ir ne taip svarbu, kuo tikėtume – majų, hopių, Nostradamo pranašystėmis ar Apreiškimu šv. Jonui – iki Pasaulio pabaigos, gerai informuotų šaltinių teigimu įvyksiančios 2012 m. gruodžio 21 d., liko mažiau nei 1000 dienų, pastebi svetainė „All Tech Considered“. Kas turi pinigų ir „nori suspėti į traukinį“, gali pasinaudoti „Vivos“ pasiūlymu ir už niekingai menką 10 milijonų dolerių sumą sau, savo šeimai, artimiesiems, giminėms ir labai labai geriems draugams įsigyti 200 žmonių nuo beveik visų įmanomų katastrofų saugančią asmeninę slėptuvę. Bendrovės steigėjo Roberto Vicinos logika nenugalima: o kas, sako jis, jei pranašystės apie 2012 m. vis dėlto yra teisingos? Taigi, belieka tik laukti nurodyto laiko ir melstis, o tai, suprantama, geriausia daryti labai saugioje vietoje.

Pasak „Vivos“ atstovų, tokiame 6000 kvadratinių metrų ploto gerai įtvirtintame požeminiame bunkeryje vandens, maisto, kuro, drabužių, vaistų ir medicinos priemonių atsargų bei nuo cheminės ir radiacinės taršos saugančių įrenginių eksploatacinių išteklių pakaks mažiausiai 1 metams. Viename į tinklą sujungtų 20 požeminių slėptuvių masyve galėtų pasislėpti apie 4000 žmonių. „Vivos“ užmojai dideli – bendrovė planuoja statyti tokių slėptuvių tinklus visoje Jungtinių Valstijų teritorijoje.

Tokiuose bunkeriuose su autonomine energijos tiekimo sistema, biologinės, cheminės ir radiacinės oro taršos filtrais, atliekų utilizavimo įrenginiais ir viskuo, ko reikia civilizuotam gyvenimui bent 1 metų laikotarpiu, kol nusės milžiniško į Žemę pataikiusio asteroido dulkės ar tolyn į kosmosą nuo mūsų planetos pasitrauks Nibiru planeta, bus galima ramiai ruoštis Maitrėjos, Kristaus ar kito Gelbėtojo (priklausomai nuo religinių pažiūrų) atėjimui. Na, o jei vis dėlto 2012 metų Kalėdos ateis be jokios katastrofos, investicijas į slėptuvę bus galima pateisinti naujomis pasaulio pabaigos pranašystėmis: „Vivos“ būtinai ką nors sugalvos. O kol kas „Vivos“ svetainėje tiksi iki 2012 m. katastrofos minutes skaičiuojantis laikrodis.

Šiuose vaizdo siužetuose galima pamatyti, ką „Vivos“ siūlo bent 10 milijonų turintiems „bilieto į ateitį“ pirkėjams. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)