„Tai prasidėjo prieš 6 mėn. Tylėjau apie tai, kad nebūčiau apkaltintas valstybės paslapčių išdavimu“: Girkinas atskleidė didžiausią Rusijos problemą  ()

Sviedinių badas Rusijos pajėgose prasidėjo praėjus vos šešiems karo mėnesiams, tikina Rusijos teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotės atsargų padėtis pasirodė esanti daug prastesnė, nei manė ekspertai. Sviedinių ėmė trūkti dar 2022 m. vasarą, teigia buvęs FSB karininkas, karo nusikaltėlis Igoris Girkinas-Strelkovas.

„Jie [Vakarai – red.] visas mūsų problemas žino geriau nei Rusijos Federacijos gyventojai. Jie žino, kad mūsų sovietinės ginkluotės atsargos nėra begalinės. Jie žino, kad mes turime problemų su sviediniais. Jos prasidėjo anksčiau nei jas paminėjo Prigožinas - sviedinių badas prasidėjo praėjusią vasarą. Kad pas mus yra sviedinių badas, žinojau dar birželį. Bet, žinoma, tylėjau apie tai, laukiau, kol kas nors apie tai pasakys, kad neapkaltintų valstybės paslapčių išdavimu... Problemos su sviediniais fronte dabar didžiulės“, – sakė Strelkovas. Jis sakė, kad sviediniai „Wagner“ daliniams buvo tiekiami gausiau nei reguliariajai kariuomenei, todėl Prigožinas sviedinių badą pajuto vėliau nei kiti.

 

Vos prasidėjus invazijai, Rusija iššaudydavo po 70 tūkstančių sviedinių per dieną. Rudenį iššaunamų artilerijos sviedinių skaičius jau nukrito iki 20 000 per dieną. Tiesa, amunicijos trūksta ir Ukrainos gynėjams.

(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: