„2014 m. euforija baigta, rusai šokiruoti“. Kas ką tik nutiko?  ()

Rusai, džiaugdamiesi 2014 m. Krymo okupacija ir 2022 m. „specialiąja operacija“, pateko į spąstus, sako Leonidas Nevzlinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai 2014 m. Rusija okupavo Krymą, didžioji dalis rusų pasinėrė į euforiją, kai kurie gyveno taip, tarsi nieko nebūtų nutikę (televizoriaus nežiūrime, politika – toli, o mūsų laukia ketvirčio ataskaitos ir kiti darbai), ir tik tam tikri žmonės kalbėjo apie karą, katastrofą ir nusikaltimus prieš kaimyninę šalį.

Leonidas Nevzlinas, Rusijos ir Izraelio verslininkas, Putino režimo priešas, taip rašo savo „Telegram“ tinklaraštyje.

Kai 2022 m. vasarį Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, kai kurie pasibaisėjo, paliko Rusiją ir ėmė padėti ukrainiečiams, tačiau dauguma triumfavo, piešėsi Z raidę ir svajojo apie „žygį į Vašingtoną“, o kai kurie (nemaža dalis) atkakliai apsimetinėjo, kad nieko neįvyko, nes mes turime dviračių takus, kur pavalgyti ir bilietus į Didįjį teatrą.

Šiandien Dūma, nesivargindama pažvelgti į dokumentus, priėmė pataisas, kuriomis siekiama sukurti vieningą karinę tarnybą privalančių atlikti asmenų registrą ir galimybę paprastus šaukimus dubliuoti elektroniniais. Elektroninis šaukimas bus laikomas įteiktu nuo tos akimirkos, kai jis bus įkeltas į asmeninę paskyrą valstybės tarnybų sistemoje. Nuo šaukimo gavimo dienos ir iki atvykimo į karinės registracijos ir šaukimo tarnybą draudžiama išvykti iš Rusijos Federacijos teritorijos. Be to, už valstybės išdavystę grės kalėjimas iki gyvos galvos, o ją galima interpretuoti kaip tik patogiau.

 

Pelėkautai užsitrenkė, teatrinę dramą pakeitė tikros mirtys beprotiško diktatoriaus organizuotame kare. Tie, kurie tylėjo 2014 metais, kurie nesuvokė 2022 metų, 2023 metais neturės jokių galimybių gyventi ir būti laisvi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(0)
(170)

Komentarai ()

Susijusios žymos: