Indija kuria tolimojo nuotolio sparnuotąją raketą (Video)  (2)

Indijos Gynybos tyrimų ir projektų organizacija (DRDO) pranešė kurianti tolimojo nuotolio sparnuotąją raketą, kurios greitis neviršys garso greičio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

DRDO atstovų teigimu, kodiniu pavadinimu „Nirbhay“ žymimos raketos veikimo nuotolis sieks 1000 kilometrų, jos masė – 1 tona. Daugiau duomenų apie kuriamą ginklą nepeteikiama, praneša „PTINews.com“.

Taip pat skelbiama, kad Indija kartu su Rusija kuria viršgarsinę sparnuotąją raketą „BrahMos“, kurią bus galima leisti iš lėktuvų. Antžeminiams raketiniams kompleksams ir karo laivams skirtos „BrahMos“ modifikacijos jau priimtos ginkluotėn.

Planuojama, kad aviacinė „BrahMos“ modifikacija bus pradėta bandyti 2011 m., o į ginkluotę ji bus priimta 2012 m. Viršgarsinės „BrahMos“, veikimo nuotolis – 290 kilometrų.

Domina ir „kybančias“ Izraelio raketos

Indijos Karinės oro pajėgos artimiausiu metu pasirašys sutartį su Izraelio bendrove „Israel Aerospace Industries“ dėl sparnuotųjų raketų funkcijas galinčių atlikti nepilotuojamų lėktuvų pirkimo, pranešė „FlightGlobal.com“.

Skelbiama, kad „Harop“ pavadinti nepilotuojami lėktuvai Indijai bus pradėti tiekti jau 2011 metais.

Nepilotuojami orlaiviai „Harop“ yra dvejopos paskirties: jie gali žvalgyti vietovę kaip įprastiniai žvalgybiniai nepilotuojami lėktuvai, o prireikus sunaikinti nurodytą taikinį tapdami sparnuotąja raketa. „Harop“ turi kovinį užtaisą ir praktiškai bet kuriuo patruliavimo misijos metu yra „pasirengę“ virsti raketomis ir smogti stacionariems ar judantiems taikiniams. Beje, pasikeitus operatyvinei situacijai, sparnuotosios raketos režimą galima atšaukti, ir į taikinį nukreiptas „Harop“ vėl gali virsti žvalgybiniu lėktuvu, tęsdamas regiono patruliavimą.

Toks ginklas, pasak gamintojų, tinkamas naudoti ir vietinių karinių konfliktų, ir stambių puolamųjų operacijų metu, jis praverčia vykdant operacijas miesto sąlygomis ir kovojant su teroristais.

„Kybančias raketas“, galinčias sklęsti ore virš taikinio 20 – 30 minučių, kol bus gautas įsakymas smogti, gamina vos kelios bendrovės pasaulyje, tarp jų JAV „Raytheon“ ir Izraelio „Israel Aerospace Industries“, sakoma pranešime.

Šiame vaizdo siužete pristatomos Indijos kariuomenę dominančios „Harop“ galimybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)