Ukrainos generolas atsakė, ar pralaimėjimą pajutęs Putinas gali panaudoti branduolinius ginklus  ()

Branduolinio ginklo panaudojimo atveju Putinui gresia sunaikinimas, sako generolas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolas Mykola Malomužas, 2005-2010 metais buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovu,  atsakė, ką Putinas galėtų padaryti, jei suprastų, kad jo kariuomenė Ukrainoje pralaimėjo.

Malomužas mano, kad rizika, kad Rusija panaudos taktinius ar, juo labiau, strateginius branduolinius ginklus, yra minimali, praneša „Obozrevatel“. Bet Rusijoje gali būti vykdomi parodomieji tarpžemyninių balistinių raketų bandymai.

„Po „Sarmat“ nesėkmės rusams reikėjo reabilituotis, todėl jie greitai paruošė dar vieną raketą ir atliko demonstracinius bandymus“, – sakė Malomužas.

Tačiau dabar visas pasaulis skelbia, kad taktinių ir strateginių branduolinių ginklų naudojimas, platinimas ir netgi transportavimas yra nepriimtinas.

 

„Jei Rusija pradės dislokuoti tokius ginklus, galimos kontratakos ar prevenciniai smūgiai. Ir tai jau yra pasaulinis karas, kuris gresia visos Rusijos Federacijos, kitų šalių ir tautų sunaikinimu“, – pabrėžė generolas.

Štai kodėl pasaulis priešinsis tokiam scenarijui, o jei Putinas panaudos tokius ginklus, jis bus sunaikintas, aiškino Malomužas.

(45)
(2)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: