„Ikarus“ atgimsta? Legendinis autobusų gamintojas skelbia naują logotipą ir grandiozinius ateities planus (Foto)  (2)

„Ikarus“ tęsia savo sugrįžimą į tarptautinę autobusų gamybos sceną su nauju logotipu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik 130 metų istoriją turintis naujasis vieno garsiausių Vengrijos prekių ženklų logotipas ne tik pagerbia savo pirmtakų palikimą, bet ir atliepia rinkos pokyčius bei vizualines tendencijas.

Įmonė vėl nori tapti pagrindine pasaulio autobusų pramonės žaidėja.

„Ikarus“ surengtoje spaudos konferencijoje įmonės generalinis direktorius Zoltanas Tanko pristatė visiškai naują ilgamečio autobusų gamintojo logotipą.

Kūrėjų sumanytas atnaujintas „Ikarus“ įvaizdis pasižymi švariomis, jaunatviškomis spalvomis ir supaprastintu dizainu. Naujojo logotipo sukūrimas – kruopštaus dizaino darbo rezultatas, kurio metu tradicija buvo derinama su novatoriška ateities vizija.

 

Perdarytas, simbolinis sparno motyvas ir pjūvis „R“ raidėje, naudojamas nuo devintojo dešimtmečio, turi priminti pirmtakus, tačiau linijos yra plonesnės, formos erdvesnės, o bendras harmoninis efektas daugiausia yra dėl proporcingo dizaino.

Naują Ikarus įvaizdį sukūrė komunikacijos ir viešųjų ryšių įmonė „Everlek“. Pagrindinė prekės ženklo spalva – tradiciškai mėlyna, kuri kartu su lygiagrečiomis ir statmenomis formomis bei pasirinktais šriftais sukuria rimtą, ryžtingą ir aiškų jausmą.

„Įvaizdžio atnaujinimas pirmiausia buvo atliktas siekiant palaikyti intensyvią „Ikarus“ tarptautinę plėtrą, kuri prasidėjo 2022 m. Mūsų tikslas – kad tradicinėse „Ikarus“ rinkose vėl atsirastų „Ikarus“ markės autobusai su šiuolaikinius poreikius atitinkančia įranga ir vizualiniais elementais“, – sakė Zoltanas Tanko.

 

Paklausti apie asortimento plėtrą, „Ikarus“ atstovai teigė, kad savo klientams norėtų pasiūlyti daugiau nei šiuo metu turima akumuliatorių variacijų gama. Be įprasto ličio geležies fosfato (LFP) CATL energijos kaupiklio, „Ikarus“ elektrinius autobusus taip pat bus galima įsigyti su ličio nikelio mangano kobalto oksido (NMC) traukos akumuliatoriais, užtikrinančiais didesnį energijos tankį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(7)
(11)

Komentarai (2)