„Reikia dirbti su tuo, kas yra“ - kaip patobulinti Ukrainos turimus „MiG-29“?  ()

Ukraina, panašu, artimiausiu metu vakarietiškų naikintuvų tikėtis negali. Jų Ukrainos gynėjai tiesiog negaus, o jei ir gautų, tai tikriausiai ne šiemet - mokymai, logistika ir visa kita užtruktų per ilgai. Taigi, Ukrainos pilotams teks suktis su tuo, ką turi. Bet gal „MiG-29“ galima pagerinti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„MiG-29“ tikrai nėra prastas naikintuvas. Pirmam skrydžiui jis pakilo 1977 metais ir pradėjo tarnybą 1983-iais. Vienvietis dvimotoris naikintuvas gali išvystyti net 2450 km/val. greitį ir yra gana manevringas. Ir nors jokių STEALTH technologijų jis neturi (kaip neturi ir F-16, F-15, „Panavia Tornado“ ir kiti tos kartos naikintuvai), su savimi į mūšį jis gali pasiimti keturias tonas ginklų.

„MiG-29“ turi 7 išorinius raketų bei bombų tvirtinimo taškus. Aišku, jie idealiai pritaikyti rusiško tipo ginklams - S-5, S-8, R-60 ir kitoms sovietinėms raketoms - ukrainiečiai jau pademonstravo, kad „MiG-29“ gali būti išmokytas leisti ir amerikietiškas oras-žemė raketas „AGM-88 HARM“.

Slovakia Ukrainai perduos 13 „MiG-29“ naikintuvų. Savo „MiG-29“ naikintuvus Ukrainai tikriausiai perduos ir Lenkija. Tai - svarbūs ginklai, kurie padės Ukrainai organizuojant kontrpuolimą, bet gal juos būtų galima dar sustiprinti?

Ukrainos karo lakūnas, didvyris Vadimas Vorošilovas, žinomas kaip KARAYA, interviu tinklaraštininkui Igoriu Lačenkovu pasakojo, kaip galima patobulinti „MiG-29“. „Kol laukiame naikintuvų, turime dirbti su tuo, ką turime“, – sakė KARAYA.

Vorošilovas siūlo modernizuoti naikintuvų „MiG-29“ ugnies valdymo sistemas, kad pilotai galėtų dirbti su išoriniais degalų bakais ir automatinėmis patrankomis. Ukraina taip pat turėtų įsigyti ilgesnio nuotolio raketų oras-oras.

 

„Rinkoje yra tokių raketų, skirtų specialiai „MiG-29“, jos parduodamos, pavadinimo nepasakysiu. Manau, jų mums taip pat labai reikia, kad pagerintume šių orlaivių darbo efektyvumą. Manau, kad karo metus oro pajėgos išgyveno, parodė savo efektyvumą ir, nepaisydamos techninio ir kiekybinio priešo pranašumo, uždarė Ukrainos dangų“, – sakė Vorošilovas.

Kas galėtų parduoti raketų? Na, Slovakija ir, panašu, Lenkija atsisakys savo „MiG-29“ flotilių, todėl ir raketas perleis kartu. Iš tikrųjų, yra daugybė šalių, kurios naudoja „MiG-29“ ir kitus sovietinius naikintuvus ar juos naudojo anksčiau. Yra tikimybė, kad jos turi raketų, kurių nori Ukraina. 

(25)
(0)
(25)

Komentarai ()