„Šiuolaikiniame kare to dar nėra buvę - Milley ir Zalužnas sprendžia labai neįprastą problemą“  ()

Rusijos žurnalistė, rašytoja Julija Latynina kalbėjo apie artėjantį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą ir pasirengimo jam specifiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latynina pirmiausia priminė: jei Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas ir atidedamas, tai greičiausiai dėl biurokratinių priežasčių. Ši karinė operacija bus sudėtinga ir ją paruošti per trumpą laiką nėra lengva, nors Ukrainos karinė vadovybė kartu su JAV stengiasi tai padaryti.

Latynina apie būsimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą sakė: „Tai pajėgos, kurios neturi aviacijos. Dabar suprantame, kad šis puolimas vyks be aviacijos dalyvavimo. Visi tai supranta: nuo stebėtojų iki Rusijos generalinio štabo. Tai labai neįprasta, nes visos paskutinės didelės karinės kampanijos, kurias vykdė Vakarai, vyko dalyvaujant orlaiviams“.

Julija Latynina taip pat atkreipė dėmesį į įdomų niuansą, susijusį su pasirengimu svarbiam kariniam įvykiui, kuris priartins Ukrainos pergalę kare: „Aviacijos nebus, o kaip tai neįprasta padės suprasti vienas paprastas pavyzdys: kodėl pasaulyje nepakanka sviedinių? Paskutinės didelės Vakarų kampanijos buvo paremtos ne artilerija, o orlaiviais. Todėl Markas Milley ir Zalužnas sprendžia labai neįprastą problemą. Tiesą sakant, jie tik vasarį pradėjo ruoštis puolimui, viską išbando dirbdami, nes kai kurie dalykai dabar bus labiau pažengę nei per Dykumos audrą. Kita vertus, kai kurie dalykai yra labai neįprasti ir primena XX amžiaus karą, nes nenaudojami orlaiviai“.

 

Nėra visiškai teisi. Ukraina naudos „MiG-29“ naikintuvus, taip pat dronus ir sraigtasparnius. Tiesa, greičiausiai negausiai, nes Rusija turi galingus oro gynybos pajėgumus.

(48)
(2)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: