Volker Ruehe. Rusija turi tapti NATO nare  (39)

Buvęs Vokietijos gynybos ministras Volkeris Ruehe paragino priimti Rusiją į NATO ir taip užtikrinti būtiną geostrateginę pusiausvyrą bei sudaryti atsvarą ekonominei, politinei ir karinei Azijos valstybių galiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Straipsnis, kurį parašė V.Ruehe laikraščiui „Der Spiegel“ drauge su buvusiu NATO karinio komiteto pirmininku generolu Klausu Naumannu, anksčiau buvusiu įtakingu diplomatu Franku Elbe ir buvusiu Gynybos ministerijos planavimo štabo viršininku Ulrichu Weisseriu (Ulrichu Vaiseriu), pažymima, kad toks, koks dabar yra, Šiaurės Atlanto aljansas neįsteigia išspręsti jam iškylančių uždavinių.

Kad galėtų sėkmingai duoti atkirtį nūdienos pasaulio iššūkiams, NATO, autorių nuomone, turi tapti strateginiu trijų valdžios centrų – Šiaurės Amerikos, Europos ir Rusijos – susivienijimu.

Tam būtina atlikti plataus masto Aljanso pertvarkymą ir „atverti duris Rusijai įstoti į Šiaurės Atlanto Aljansą“.

Savo ruožtui Rusija, kaip pažymi V.Ruehe, turi pajėgti vykdyti savo įsipareigojimus NATO lygiai taip kaip kiti Šiaurės Atlanto aljanso nariai.

Drauge straipsnio autoriai mano, kad Rusijos integracijos į NATO procesas ir būtini Aljanso institucijų pakeitimai vyktų gana ilgai. Taigi, L. Donskio ateities spėjimai, jog Rusija tikrai taps NATO nare, turi ir daugiau šalininkų.

V.Ruehe nuo 1989 iki 1992 metų buvo dešiniosios centro partijos – Krikščionių demokratų sąjungos generalinis sekretorius. Nuo 1992 iki 1998 metų jis buvo gynybos ministras Helmuto Kohlio vyriausybėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (39)