Naujas posūkis: Ukraina paprašė „YouTube“ užblokuoti „Wagner” – reakcija buvo žaibiška  ()

Rusijos propaganda visais įmanomais kanalais šlovina savo samdinius ir žudikus. Tarp jų buvo ir vaizdo įrašų talpinimo svetainė „YouTube“, kurios redakcinė politika – blokuoti kenkėjišką turinį ir jį skleidžiančius kanalus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Todėl Ukrainos kultūros ministras Oleksandras Tkačenka kreipėsi į bendrovės vadovybę. Jis paprašė imtis konkrečių priemonių, kad būtų stebima ir sustabdyta „Wagner“ veikla „YouTube“.

Oleksandras Tkačenka pabrėžė, kad „Wagner“, kitos samdinių bendrovės ir Rusijos propaganda šiandien naudojasi vaizdo įrašų talpinimu, kad populiarintų samdinius. Jos „rusams tarnauja kaip veiksmingos reklamos platformos, leidžiančios didinti mastą, „atjauninti“ auditoriją ir verbuoti naujus samdinius karui Ukrainoje“.

Kartu kultūros ministras pabrėžė, kad šis samdinių bendrovės populiarinimas vyksta nepaisant to, kad „YouTube“ visada pabrėždavo savo redakcinę politiką. Be kita ko, joje numatyta blokuoti kenksmingą turinį ir jį skleidžiančius kanalus.

Kadangi „Wagner“ akivaizdžiai pažeidžia vaizdo įrašų talpinimo politiką, Oleksandras Tkačenka parašė oficialų laišką bendrovės generaliniam direktoriui Neilui Mohanui.

 

Savo „Telegram“ kanale Oleksandras Tkačenka apie kreipimąsi į bendrovę pranešė balandžio 21 d. apie 13.20 val. Mažiau nei po keturių valandų „YouTube“ sureagavo į oficialų Ukrainos kultūros ministro laišką.

Vaizdo įrašų talpykla pašalino daugiau nei 1 mln. peržiūrų turinčius „Wagner“ vaizdo įrašus. Be to, ištrynė ir juos platinusius kanalus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(2)
(119)

Komentarai ()

Susijusios žymos: