Maskva paralyžiuota. Šimtai tūkstančių musulmonų užplūdo sostinę skanduodami: „Allahu Akbar!“ (Video)  ()

„Rusiškojo pasaulio“ gerbėjams tai labai nepatiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, balandžio 21 d., įvyko viena didžiausių islamo švenčių – Uraza Bairam. Šia proga šimtai tūkstančių musulmonų užplūdo sostinę skanduodami: „Allahu Akbar!“.

„Rusiškojo pasaulio“ gerbėjams tai labai nepatiko.

Ksenofobija ir islamofobija Rusijos visuomenėje akivaizdžiai yra labai stiprios.

„Kodėl mes turime tai matyti? 8 valandą ryto Maskvos mieste. Ar mus užpuolė? Ar ką?“, – piktai musulmonų eiseną komentavo maskvietė.

Pasisakė ir žinomas Rusijos propagandistas Jurijus Kotenokas.

„Takbiras! „Allahu Akbar!" Maskvos gatvėse. Taip šiandien atrodo Uraza-Bairam „šventė" sostinėje. Žinoma, toks elgesys neturi nieko bendra su religija. Būtent tai yra noras parodyti savo dominavimą... Tai migrantai. Problema pasiekia tokį lygį, kad užmerkti akių įau nebeįmanoma“, – skundėsi Kremliaus propagandistas.

 

Jis patikino, kad musulmonai panaudos Uraza-Bairam eisenos filmuotą medžiagą, kad išsklaidytų antirusiškas nuotaikas „etninės visuomenės“ grupėse socialiniuose tinkluose.

Nemažai „rusiškojo pasaulio“ gerbėjų yra atviri ksenofobai, bet kartu esą bando „denacifikuoti“ Ukrainą. Pavyzdžiui, karo nusikaltėlis Igoris Girkinas (Strelkovas) neslepia savo antisemitinių pažiūrų. Kaip ir „Rusič“ grupuotė, atvirai išpažįstanti ultradešiniąsias nacių pažiūras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(6)
(140)

Komentarai ()

Susijusios žymos: