Pėstieji patys galės apšviesti Prancūzijos miesto gatves (Video)  (4)

Prancūzijos miesto Tulūzos, esančio šalies pietvakariuose, valdžia svarsto pasiūlymą įdiegti „šaligatvių energijos“ technologiją, galinčią panaudoti einančių pėsčiųjų energiją - tai yra jie patys ir apšviestų gatvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Energiją gaminantys moduliai yra sukurti Danijos įmonės „Sustainable Dance Club“, jie iki šiol buvo naudojami klubų šokių aikštelėse. Šie moduliai turi pjezoelektrinius elementus, kurie, kuomet yra suspaudžiami šokėjų, sukuria elektros energiją, kuri panaudojama skirtingų spalvų LED diodams, įmontuotiems grindyse, įžiebti.

Tulūzoje, viename iš pagrindinių Prancūzijos inovatyvių įmonių centrų (čia yra ir Aerobus lėktuvų gamykla), kilo mintis šiuos modulius panaudoti ir praktiškesniems tikslams. Jau išmėginama ir nedidelė šaligatvio atkarpa su aštuoniais moduliais, galinčiais generuoti 50-60 vatų galią – to pakanka įžiebti porai šalia esančių gatvės lempų. Šia technologija susidomėjo ir Roterdamo stadionas, o gamintojas teigia, kad ji ypač efektyvi ten, kur trumpą laiką būna intensyvūs žmonių srautai – sporto halėse, koncertų, parodų rūmuose.


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Erdvėlaivis Žemė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)