D. Britanijoje išbandytas naujas nepilotuojamas lėktuvas  (0)

D. Britanijoje pirmą kartą į orą pakilo naujas žvalgybinis nepilotuojamas lėktuvas „Watchkeeper 450“, kurį šios šalies kariuomenės užsakymu pagamino Prancūzijos korporacija „Thales“, skelbia „FlightGlobal.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad iš buvusios karinių oro pajėgų bazės „ParcAberporth“ teritorijoje pakilęs lėktuvas danguje išbuvo 20 minučių. D. Britanijos Gynybos ministerijos sutartis su „Thales“ dėl „Watchkeeper 450“ gamybos buvo pasirašyta 2005 m., jos vertė – 800 mln. svarų. Šis lėktuvas buvo kuriamas Izraelio bendrovės „Elbit Systems“ UAV „Hermes 450“ pagrindu. Birtų kariuomenei pateiktas lėktuvo modelis skiraisi keičiama sparnų konstrukcija, juos nuo apledėjimo saugančia sistema ir lėktuvo elektronine įranga.

Be to, nors „Watchkeeper 450“ ir „Hermes 450“ masė ta pati – 450 kg, pirmasis gali gabenti apie 200 kg krovinius. Izraelio gamybos lėktuvas – tik 150 kg. "Watchkeeper 450" gali patruliuoti apie 17 valandų, teigiama pranešime. Tolesniame vaizdo siužete – pirmasis „Watchkeeper 450“ skrydis.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)