Kinija kontroliuoja kietuosiuose diskuose naudojamus metalus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monteiro 2010-04-21 12:31
Na sakykit ką norit Kinijos politika yra pavydėtina. Nors valdžia yra korumpuota, tačiau ji savo tikslus puikiai įgyvendina, kad šalis taptų galingiausia pasaulio valstybe. Taip pat šiuo atveju Kinijos komunizmas > už visokius įstatymus dėl, kurių valdžia negali kištis į reikalus, kurie gali padėt įgyvendint šalies vizija.
Sinner 2010-04-21 13:16
Kad ir kaip Monteiro avatare esanti sovietine atributika skatina mano priešprieša bet kam ką jis gali pasakyti, tačiau dėl Kinijos politikos jam pritariu, rezultatas yra ganėtinai geras. Šaunu kad taip tvirtai laikosi savo pozicijos Kinija. O daugėjantis straipsniu kiekis kokia atseit ji bloga, akivaizdžiai parodo kitu valstybių nerimą, dėl pusiausviros keitimosi.
Tir4elis 2010-05-05 08:46
Kad Kinija nesileidžia stumdoma kaip kam reikia, tas be abejo yra gerai. Jų daug, ginkluoti gerai, ten nepapurkštausi. BET. Ar tikrai geras dalykas taip akivaizdžiai persistengt ir atėjusias pas juos kompanijas "laikyt už trumpo pavadėlio"? Nesakau, priežiūra būtina, kad nesigautu kaip su kai kuriomis užsienio įmonėmis Lietuvoje. Bet ar tikrai reikia savo turimus resursus paverst šantažo bei dominavimo didinimo įrankiu? Sakyčiau šiuo atveju Kinijos valdžia tikrai persistengia ir verčia visus ne tik jai pataikaut, bet ir elgtis kaip jai reikia. Tas jai gerai dabar. Bet ar neteks paskui gailėtis jei Vakarų mokslininkai sugalvos ką nors tokio, kad nebūt priklausomiems nuo Kinijos žaliavų? Tai padariusi kompanija jau dabar kaip mat iškoptu į tikrą "Šlovės ir pinigų Olimpą" . Tikrai manau, kad tai jau daroma, bet kol to nėra, klausimas ar ilgai vakarai bus ramūs, kol jiems ant kaklo neriamas, kad ir aksomu dengtas, bet visgi plieno antkaklis? Gerai pasakyta. Bet ar tikrai būtina jiems taip persistengt?