Atrodo, Kremlius ruošiasi skerdynėms: pašiurpęs karinis komisaras skelbia, kokį gavo įsakymą  ()

2022 m. rudenį V. Putino paskelbta „dalinė mobilizacija“ nepadėjo okupantams Ukrainoje ir kainavo Rusijai milijoną pabėgusių specialistų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nesiryžta vėl skelbti mobilizacijos, tačiau atkakliai ruošia visuomenę neišvengiamam: potencialūs šauktiniai gaus šaukimus internetu ir negalės bėgti iš šalies. Ir kol rusai galvoja, kaip spręsti naujas, bet gana nuspėjamas problemas, artėjančios katastrofos mastas Rusijos Federacijoje gerokai išaugo.

Nižnekamsko (Tatarstanas) karinis komisaras Gazinuras Sitdikovas per susitikimą su atostogų grįžusiais mobilizuotais vyrais skundėsi, kad jam vėl reikia ieškoti norinčiųjų sudaryti sutartis su Rusijos kariuomene.

Tai šaukimas į kontraktinę karinę tarnybą. Daugiau kaip tūkstantį vyrų turime surinkti net ne iki metų pabaigos, o iki gruodžio 1 dienos. Rudenį mes su tokiomis pastangomis ir renginių pagalba verbavome kovotojus – ten daug mažesni skaičiai, perpus mažesni. O dabar, be tokių didelių renginių, tyliai, pagal planą, turime užverbuoti šitiek savanorių“, - sakė jis apie vadovybės reikalavimus.

 

Žiniasklaida praneša, kad per tris savaites rajone iš 1000 žmonių „pagal planą“ norinčių pasirašyti sutartį atsirado tik 50. Tačiau pagrindinė karinio komisaro problema yra ta, kad reikia dvigubai daugiau kontraktinių karių, nei pernai rudenį jis ieškojo mobilizuotų žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(6)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: