„Pajudės 12 brigadų po 4000 karių“. Nutekėjo slapta informacija, ką ruošia Zalužnas  ()

Kontrpuolime dalyvaus 12 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigadų, po 4000 karių kiekvienoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išsamiai išanalizavę duomenis, „The New York Times“ žurnalistai praneša, kad gegužės mėnesį ruošiamasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui. Iš pradžių buvo planuota išlaisvinti šalies pietus, tačiau gali būti, kad tai yra gudrybė užliūliuoti V. Putino kariuomenės budrumą.

Žiniasklaida rašo, kad Vakarai tariamai suteikė pakankamai ginklų ir karinės įrangos, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų pradėti kontrpuolimą. Teigiama, jog šiai operacijai buvo sukurta 12 kovinių brigadų po 4000 karių. Tuo pačiu metu rengiamos 9 brigados, vadovaujant specialistams iš Vakarų. Iš dokumentų matyti, kad Pentagonas nelabai tiki didele pavasario Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo sėkme. Kartu neatmetama, kad Ukrainos gynėjai galės dar kartą nustebinti visą pasaulį.

Gali būti, kad Ukrainos karinė vadovybė gali griebtis įvairiausių gudrybių, kad Rusijos Federacija nesuprastų, kuria kryptimi tikėtis pagrindinio smūgio. Kontrpuolimo sėkmė priklauso ir nuo Amerikos žvalgybos, NATO ir Ukrainos. Tik visiems susiderinus bus galima ištirti ir rasti silpnąsias priešo vietas, kur smogs Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

JAV pareigūnai teigia, kad per mokymus Vokietijoje Ukrainos kariai ne tik išmoko valdyti naują karinę techniką, bet ir atlikti didelio masto manevrus. Šaltinis taip pat primena, jog pratybos nėra tikras karas.

 

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms teks prasiveržti ne pro vieną priešo gynybos liniją. Taip pat mūšio lauke labai svarbus bendravimas. Amerikiečiams nerimą kelia tai, kad daugelis Ukrainos gynėjų skundžiasi padalinių koordinavimo problemomis dėl prastos komunikacijos. Per kontrpuolimą Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali naudoti žvalgybinius ir atakuojančius bepiločius orlaivius, nes Vakarai nepateikė tolimojo nuotolio ginklų.

Straipsnio paskelbimo dieną Ukrainos gynybos viceministrė Anna Malyar sakė, kad internete yra daug medžiagos apie būsimą kontrpuolimą, kuri galėtų būti „filmų siužetų“ pagrindu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(4)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: