Šoigu atšaukė „tankų biatloną“: skelbiama priežastis  ()

Rusija turi stiprų karinį fetišą, kurį mėgsta pabrėžti organizuodama įvairius renginius, kuriuose gali pademonstruoti tariamą karinę galybę. Vadinamasis „tankų biatlonas“ yra vienas iš tokių renginių. Rusijos tankai jame varžosi su kitų šalių šarvuočiais. Konkrečiau, tais, kuriuos gali nugalėti. Mėgstamiausia Rusijos gynybos ministro pramoga šiemet neįvyks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija atšaukė šių metų „tankų biatloną“, nes praradimai fronte Ukrainoje yra per dideli ir Rusija nenori sukelti visuotinio nepasitenkinimo tokiu renginiu karo metu.

Jungtinės Karalystės žvalgyba pažymi, kad „karinės olimpinės žaidynės“ arba „tankų biatlonas“ buvo sumanytos kaip kariuomenės populiarinimo visuomenėje įrankis. Tačiau dar praėjusiais metais „tankų biatlonas“ sulaukė daug kritikos, nes jis vyko invazijos į Ukrainą nesėkmių fone. Internete žmonės matė, kaip rusų tankų bokšteliai šauna į viršų, palikdami sudegintas jaunų rusų tankų įgulas, ir negalėjo patikėti, kad tuo pat metu Rusija rengia pramoginį tankų renginį.

„Taip pat yra didelė tikimybė, kad dėl didelių nuostolių Ukrainoje Rusijos Federacijos Gynybos ministerijai tankų ir kvalifikuotų įgulų bei kitų specialistų trūkumas tiesiog kelia nerimą - Rusija gali netekti lyderystės medalių lentelėje“, – pranešė Jungtinės Karalystės žvalgyba. Rusijai pergalės tose tankų varžybose visada buvo labai svarbios.

(25)
(2)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: