Sankt Peterburge sproginėja 122-152 mm artilerijos sviediniai? Kas vyksta?  ()

Balandžio 27-osios naktį prie Sankt Peterburgo griaudėjo sprogimai. Vietos gyventojai iškart puolė spėlioti, kas tiksliai juos sukėlė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos tyrėjai pranešė, kad Sankt Peterburge, Pavlovske, prie apleisto šiluminės elektrinės pastato sprogo nenustatytas improvizuotas įrenginys. Kriminologų teigimu, tai galėjo būti 122-152 mm artilerijos sviedinys. Buvo apgadinta katilinė ir šalia esančio jojimo klubo pastatas. Taip pat suniokota betoninis vandens bokšto pagrindas. Pranešama, kad sprogimo vietoje liko 4 metrų skersmens ir 2 metrų gylio krateris.

Rusijos tyrimų komitetas pranešė, kad iškėlė baudžiamąją bylą, kad išsiaiškintų, kas tai padarė. Įvykio vietoje vyksta apžiūra, nustatomos sprogimo aplinkybės.

Žmonės patys spėliojo, kas sukėlė garsų sprogimą. Vietos gyventojai rašė, kad sprogimas galėjo būti kelių dronų atakos pasekmė. Kiti teigė, kad tas garsas - tik naikintuvas, viršijantis garso greitį. Aišku, daug kas tą sprogimą siejo su Ukraina. Tai galėjo būti visiškai atsitiktinė nelaimė ar vietinių žmonių žaidimas su iš kažkur gautais sprogmenimis. Tačiau Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą verčia rusus nervintis.

(86)
(2)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: