Švedijos Piratų partiją palieka tūkstančiai narių  (11)

Švedijos piratų partijos nariai, reikalavę panaikinti autorinių teisių įstatymą, tūkstančiais atsisako narystės joje. Per kelias paskutines dienas partijos narių sumažėjo keliais tūkstančiais. Jei partijos narių ir toliau taip greitai mažės, tai iki savaitės pabaigos ji praras pusę savo narių, t. y. apie 25 tūkstančius žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė Piratų partijos narių mažėjimo priežastis yra ta, kad įstoję į ją žmonės nepratęsia narystės. Reikia paminėti, kad Piratų partija nerenka jokių narystės mokesčių. Švedijos Piratų partija buvo įkurta 2006 metais. Jos nariai kovoja už autorinių teisių įstatymo panaikinimą ir netrukdomą duomenų platinimą internete. Taip pat buvo palaikomas torrentų portalas „The Pirate Bay“, kuris buvo kaltinamas autorinių teisių pažeidimu. Tokia pozicija leido partijai įgyti populiarumą ir pritraukti tūkstančius šalininkų.

Autorinių teisių panaikinimo reikalaujančios partijos atsirado ir kitose šalyse: Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje ir Estijoje. 2009 metais Švedijos Piratų partija surinko 7,1% balsų ir gavo vietą Europos Parlamente. Šiuo metu partiją palaiko tik apie 1,6% švedų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)