„Gali būti prarasta visa nafta“ - netikėta Sevastopolio ataka gali būti reikšmingesnė nei atrodė iš pirmo žvilgsnio  ()

Balandžio 29 dieną dronai atakavo degalų rezervuarus Rusijos okupuotame Sevastopolyje. Šis Krymo uostas - viena svarbiausių Rusijos Juodosios jūros laivyno bazių. Ir dūmų stulpą matę žmonės supranta, kad tai - labai reikšminga ataka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nenustatyti dronai atakavo didelę degalų saugyklą. Ją sudaro eilė atskirų, bet tarpusavyje sujungtų talpų. Dalis jų iš karto užsiliepsnojo ir visiškai sudegė, dalis buvo apgadinta. 

Kaip atrodo tos žalos mastas? Pažvelkite į nuotrauką, kuria pasidalino „Twitter“ puslapis „Tendar“. Raudonai pažymėtos talpos, kurios buvo sunaikintos visiškai. Geltonai - tos, kurios mažų mažiausiai buvo pažeistos (bet greičiausiai irgi sunaikintos).

Visi tie degalų bokštai buvo sujungti, jie naudoja tą pačią infrastruktūrą. Jos greičiausiai nebeliko. Tai - milijoniniai nuostoliai Rusijai ir, tikėtina, skaudus smūgis Juodosios jūros laivyno laivams, kuriems degalų teks ieškoti kitose bazėse. Tai neišvengiamai keis jų operacijų planus.

 

Be to, tuos dūmų kamuolius matė ir okupuoto Krymo gyventojai ir ant nelegalaus Krymo tilto, jungiančio okupuotą Ukrainos pusiasalį su Rusija, vėl susidarė spūstys.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(94)
(0)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: