„Bachmutas gali sukelti Rusijos pilietinį karą“. Drąsi prognozė, ką sumanė Prigožinas  ()

Karo stebėtojas Igoris Suško teigia, kad situacija Bachmute gali peraugti į Rusijos pilietinį karą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-30 „Bachmutas gali sukelti Rusijos pilietinį karą“. Drąsi prognozė, ką sumanė Prigožinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėnesių mėnesius Rusijos pajėgos ir Jevgenijaus Prigožino „Wagner“ nesugeba užimti Donecko srities miesto Bachmuto. Didžiąją jo dalį kontroliuoja okupantai, tačiau ši kampanija sukėlė milžiniškus nuostolius rusams ir vis tiek leido ukrainiečiams ruoštis kontrpuolimui.

Pranešama, kad Putinas ne kartą nurodė datas, iki kada Bachmutas turi būti užimtas. Ne šiaip sau - ši kampanija kainuoja labai daug ir jei rusai Rusijoje pastebės, kiek žmonių aukų paguldyta dėl Bachmuto, jie nebus patenkinti. Rusija nuo savo visuomenės nuslėpė kvailą ir labai nesėkmingą Vuhledaro šturmą, bet Bachmuto nuslėpti nepavyks, nes tai - daug didesnė kampanija. Be to, Prigožinas mėgsta kalbėti. Nuostolių jis net neslepia ir ne kartą filmavosi savo samdinių kapinėse.

Dabar, kaip praneša Suško, Putinas įsakymu nurodė, kad Bachmutas turi būti užimtas iki gegužės 8 d. - prieš kitos dienos paradus. Tačiau Prigožinas, regis, nėra nusiteikęs to vykdyti. Arba net nebegali, nes neturi amunicijos ir žmonių. Jis jau kalba, kad „Wagner“ tuoj nustos egzistuoti kaip organizacija, bet toliau konfliktuoja su Rusijos gynybos ministerija.

„Tikėtina, kad „Wagner“ artimiausiomis dienomis pasitrauks iš Bachmuto, kad pakenktų Šoigu ir Rusijos armijai. Tai puikus būdas Prigožinui pakišti Šoigu ir kitus generolus“, prognozuoja Suško.

Kitos jo prognozės - dar drąsesnės Suško mano, kad „gegužės 9 d. ukrainiečiai gali kontroliuoti visą Bachmutą ir, galbūt daug, daug daugiau. Tai turėtų labai nenuspėjamą domino efektą Rusijos viduje.“

 

 

Prigožinas kalba apie tai, kad jo daliniams nebuvo suteikta amunicijos. Ir jis nekenčia ministro Šoigu. Jei jis tik turės galimybę pakenkti Rusijos kariniam elitui ir pats išeiti be kaltės, jis ta galimybe pasinaudos. Net ir rusams šventą gegužės 9 dieną.

Apie Bachmuto užėmimą Prigožinas net nebekalba - tik apie tai, kad išdžiūvus dirvai ukrainiečiai juos sunaikins. Jis sakė, kad „Wagner“ turės trauktis arba pasitikti mirtį ir dėl to bus kalta Gynybos ministerija su Sergejumi Šoigu priešakyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: