„Mūsų kariai žlugo“. Girkinas skelbia, kad rusai taip gavo į kailį, kad traukiasi  (2)

Prie Avdijivkos Rusijos kariuomenė patyrė labai didelių nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija patyrė sunkų pralaimėjimą netoli Avdijivkos ir patyrė didelių gyvos jėgos nuostolių, dėl kurių įsibrovėliai priversti trauktis. Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo buvęs „DLR“ lauko vadas ir buvęs Rusijos specialiųjų tarnybų karininkas Girkinas-Strelkovas.  Anot jo, prie Avdijivkos Rusijos kariuomenė patyrė tokių didelių nuostolių, kad nebekalbama apie puolimo operacijų tęsimą.

Rusai priversti palikti anksčiau užimtas pozicijas.

„Prie Avdijivkos mūsų kariai žlugo ir dabar dėl didelių nuostolių jie vėl priversti trauktis, palikdami dalį anksčiau užimtų pozicijų“, – rašo jis.

Nepaisant žvalių pareiškimų, padėtis Marjinkoje (Donecko priemiestyje) taip pat išliko nepakitusi – okupantams nepavyko visiškai užgrobti net gyvenvietės griuvėsių ir atitolinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas nuo okupuoto Donecko. Girkinas pabrėžia, kad visą balandį Rusijos armijai nepavyko pasiekti nė vieno rimto proveržio, o tai yra svarbi Ukrainai sėkmė – Ukrainos ginkluotosios pajėgos laimėjo laiko strateginės gynybos rėmuose ir dabar ruošiasi smogti atgal.

 

Be to, anot jo, Rusijos generolai beviltiškuose Avdijivkos ir Bachmuto puolimuose prarado pagrindinį puolimo korpusą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(202)
(5)
(196)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: