Skelbiama, ką padarė Šoigu po Prigožino ultimatumo  ()

Šoigu po Prigožino ultimatumo priėmė sprendimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija patvirtino Michailo Mizincevo, Rusijos gynybos viceministro, atsakingo už armijos logistiką, atleidimą.

Šis žmogus vadovavo Mariupolio apgulčiai, dėl kurios Vakarų žiniasklaidos buvo pramintas „Mariupolio mėsininku“. Dabar jo pareigas ėmė eiti Aleksejus Kuzmenkovas – buvęs Nacionalinės gvardijos pareigūnas.

Pareigūnų pasikeitimas Rusijos Federacijos gynybos  ministerijoje įvyko kitą dieną po to, kai „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas pagrasino išvesti savo samdinius iš Bachmuto dėl problemų, susijusių su amunicijos tiekimu.

Tuo pačiu metu „Putino virėjas“ pavadino Mizincevą „padoriausiu žmogumi“ ir netgi pasiūlė vietą savo privačioje karinėje kompanijoje.

 

Per pastaruosius kelis mėnesius Prigožinas atvirai konfliktavo su Rusijos gynybos ministerija, kaltindamas Šoigu nutraukus amunicijos tiekimą. Po įžeidžiančių pareiškimų „Putino virėjui“ buvo atimta galimybė verbuoti nuteistuosius karui, jis buvo visiškai atjungtas nuo specialiųjų ryšių ir užblokuoti jo visi turimi leidimai į Rusijos ministerijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(3)
(65)

Komentarai ()

Susijusios žymos: