„Turime būtinai nutraukti SVO“. Skelbia netikėtą mintį, ką tyliai planuoja Putinas  ()

Dėl pralaimėjimų mūšio lauke Rusijos Federacija gali paskelbti dar vieną „geros valios gestą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė gynybos ministras Oleksijus Reznikovas interviu „Interfax-Ukraine“ metu.

Anot jo, Kremlius jau ieško galimų scenarijų variantų, kaip pateisinti dar vieną Ukrainos kariuomenės sėkmę RF visuomenėje.

„Pastebėjus daugybę viešų pasisakymų apie Rusijos išteklius, galima pastebėti, kad skamba tokios frazės kaip: „Turime būtinai nutraukti SVO“, „turime pereiti į gynybą“, „turime išlaikyti savo naujas teritorijas“. Dėl Ukrainos armijos sėkmės, kurios absoliučiai rusai tikisi, reikės sugalvoti, kaip ją „parduoti“ viduje, kaip tai pateikti savo žmonėms? RF irgi turėjo perkaitusius lūkesčius: Kyjivas per tris dienas ir Ukraina per tris savaites. Ir nors propaganda puikiai veikia Rusijos Federacijoje, bet kaskart tą padaryti darosi vis sunkiau“, – sakė O. Reznikovas.

Ministras darė prielaidą, kad Kremlius jau ieško scenarijų variantų, kaip „išeiti iš žaidimo“, ir gali būti, kad prisidengiant kažkokiu kataklizmu bus pareikštas „geros valios gestas“.

„Tai ne mano prognozė, o pamąstymas, bet vis tiek nenustebsiu, jei Rusijos teritorijoje pagal scenarijų atsiras kažkokia problema, rimta katastrofiška, sukelta žmogaus. Tarkime, kažkas atsitiks elektrinėje, hidroelektrinėje, atominėje elektrinėje, kils pavojus gyventojams, o tam reikės neatidėliotino valdžios dėmesio, sukaupti išteklius, įskaitant karius, ir jie neva galės paaiškinti žmonėms, kodėl baigiami aktyvūs karo veiksmai Ukrainoje, tai yra, prisidengdami kažkokiu kataklizmu Rusijos Federacijos teritorijoje, turės paskelbti „geros valios gestą“, – pridūrė O. Reznikovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(3)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: