Naujiena namams – 3D vaizdas televizoriaus ekrane  (2)

Panašu, jog kino teatrai, paskelbę gerąją naujieną apie šiuolaiškišką "vaizdo revoliuciją" ir pakvietė į trimatį kiną, ir vėl neteks technologinio pranašumo, mat jau galima įsigyti televizorių, kuris ne tik rodo trimatį vaizdą, bet ir specialia technologija paverčia įprastą dvimatį vaizdą trimačiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Samsung“ antradienio popietę pristatė trimačio vaizdo technologiją, pritaikytą LED, plazminiams ir skystųjų kristalų televizoriams. Apie šį įvykį kompanija išplatino pranešimą spaudai, kuriame galite surasti daugiau techninių detalių apie naujuosius televizorius. 

„Televizija prasidėjo nuo nespalvoto vaizdo, vėliau atsirado spalvos, skystieji ir plazminiai televizoriai, panaudota LED technologija, kilo klausimas – kas toliau? Akivaizdu, kad tiek kino, tiek televizijos rinka žengia į trimačio vaizdo pasaulį. Štai pavyzdžiui, jei šiemet kino pramonė planuoja išleisti maždaug 20 trimačių filmų, 2014 metais trimačiai filmai sudarys maždaug 20 proc. rinkos“, – tvirtino kompanijos ekspertas ir „Samsung“ atstovybės Lietuvoje vadovas Miroslavas Ramanavičius.

Trimatę televiziją į namus „prišaukti“ galima dvejais būdais: naudojant trimačio vaizdo televizorių ir naudojant 3D akinius. Anot ekspertų, trimačio vaizdo televizorius nėra itin patogus, mat džiuginančiu vaizdu gali džiaugtis vos pora žmonių, nes trimatis vaizdas matomas maždaug 15 laipsnių kampu. Taip pat trimačio vaizdo televizorius nerodys įprasto vaizdo. Tuo tarpu naudojant akinius, trimatis vaizdas matomas maždaug 120 laipsnių kampu, o išjungus trimačio vaizdo technologiją, įmanoma žiūrėti įprastą vaizdą.

„Trimatis vaizdas filmuojamas ne viena kamera, o dviem, kurios vaizdą fiksuoja skirtingais kampais. Trimačio vaizdo technologija atgamina maždaug 200 kadrų per sekundę, pirmąjį šimtą imdama iš vienos kameros, antrąjį – iš kitos ir perklodama kadrus. Štai kodėl žvelgdami per akinius matote gražų trimatį vaizdą, o žiūrint be akinių vaizdas neryškus ir išskydęs“, – aiškino M. Ramanavičius.

Apie šią technologiją ir jos galimą poveikį žmogaus sveikatai mes jau rašėme šiame straipsnyje.

„Samsung“ sukurta technologija leidžia vartotojams ne tik matyti jau sukurtą trimatį vaizdą, bet ir dvimatį vaizdą paversti trimačiu. Šiuo atveju statiški vaizdai išliks įprasti, tačiau judesiai virs trimačiais. Tiesa, kiek ši vaizdo transformacija bus kokybiška, kol kas ne visai aišku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: