[ŽT] Video žaibiškai plinta soc. tinkluose: PABSEC posėdyje įvyko muštynės tarp rusų ir ukrainiečių (Video)  (2)

Tarp Ukrainos ir Rusijos delegacijų narių įvyko muštynės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-05 [ŽT] Video žaibiškai plinta soc. tinkluose: PABSEC posėdyje įvyko muštynės tarp rusų ir ukrainiečių (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankaroje, Juodosios jūros ekonominio bendradarbiavimo (PABSEC) parlamentinės asamblėjos posėdyje, kilo muštynės tarp Ukrainos ir Rusijos delegacijų narių. Apie tai pranešė Turkijos naujienų agentūra „Anadolu“.

Per Valstybės Dūmos deputatės Olgos Timofejevos kalbą Ukrainos delegacijos nariai bandė išskleisti vėliavas jai už nugaros ir ėmė skanduoti antirusiškus šūkius.

Rusijos delegacijos nariai bandė sutrukdyti ukrainiečiams, kilo muštynės. Asamblėjai pirmininkavęs Turkijos parlamento pirmininkas Mustafa Sentopas paragino posėdžio dalyvius išlikti ramiems.

Vėliau, kuluaruose, tarp ukrainiečių ir rusų kilo naujos, dar aršesnės muštynės. Šio incidento vaizdo įrašą paskelbė Ukrainos liaudies deputatas Oleksandras Marikovskis. Jis žaibiškai plinta soc. tinkluose.

 

Kaip matyti iš kadrų, vienas iš Rusijos delegatų (Valstybės Dūmos deputatas Valerijus Stavickis) iš parlamentaro išplėšė Ukrainos vėliavą ir bandė ją nunešti nežinoma kryptimi. Marikovskis iš karto puolė ginti vėliavos, tuo pačiu bandydamas smogti rusui į veidą. Turkijos parlamento sargybiniai turėjo atskirti delegatus.

 

Juodosios jūros ekonominio bendradarbiavimo parlamentinė asamblėja (PABSEC) yra tarpparlamentinė organizacija, įkurta 1993 m. Šioje platformoje 13 Juodosios jūros regiono šalių, kurios bando plėtoti ekonominį ir humanitarinį bendradarbiavimą parlamentų lygiu.

Organizacijos būstinė yra Stambule, tačiau jos posėdžiai paeiliui vyksta dalyvaujančių šalių sostinėse. Tuo pačiu metu dalyvaujančios šalys (Ukraina ir Rusija, Armėnija ir Azerbaidžanas), kariaujančios tarpusavyje, boikotuoja tuos viršūnių susitikimus, kurie vyksta priešo sostinėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: