Zelenskis savo kalbą Hagoje pradėjo pokštu apie Putiną: skelbiamas video  ()

Volodymyras Zelenskis įsitikinęs, kad Rusijos prezidentas bus nuteistas už karo nusikaltimus Tarptautiniame baudžiamajame teisme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlanduose viešintis prezidentas Volodymyras Zelenskis įsitikinęs, kad Rusijos prezidentas Putinas po invazijos į Ukrainą bus nuteistas už karo nusikaltimus Tarptautiniame baudžiamajame teisme. Tai pareiškė valstybės vadovas, kalbėdamas Hagoje. Tuo pat metu Zelenskis savo kalbą pradėjo pokštu apie Rusijos diktatorių.

Žinoma, mes visi norime čia matyti kitą Vladimirą, norime pamatyti jį Hagoje, norime matyti tą, kuris nusipelnė būti nuteistas už nusikalstamas veiklas, ir tai turėtų būti padaryta čia, tarptautinės teisės sostinėje. Ir tai įvyks, kai laimėsime“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Savo kalboje Zelenskis kalbėjo apie daugybę Rusijos kariuomenės ir aukščiausios Rusijos Federacijos politinės vadovybės karo nusikaltimų, kurie yra kruopščiai dokumentuojami ir turėtų tapti didelio Rusijos tribunolo dalimi po jos pralaimėjimo ir pasidavimo.

Be to, Zelenskis Hagoje paskelbė, kad reikia sukurti specialų tribunolą Rusijai ir nubrėžė jo formato kontūrus. TBT formatas tam praktiškai netinkamas, nes jį labai riboja Romos statutas, o Zelenskio pasiūlytas tribunolo formatas kaip visuma jau yra parengtas ir turi reikšmingą politinį komponentą, kuris supaprastina teismo darbą.

 

Tiesą sakant, siūloma pakartoti buvusios Jugoslavijos tribunolo versiją, pažymi Rusijos ekspertas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas.

„Yra ir kitas tribunolo formatas – tas, kuris buvo taikomas prieš Saddamą Husseiną ir daugelį jo artimiausių asmenų, tačiau šiuo atveju jis akivaizdžiai netinkamas, nes tam reikia ne tik Rusijos pralaimėjimo, bet ir jos okupacijos, sukuriant visiškai naują valstybinį subjektą. Prielaidų tam nėra, todėl siūloma remtis buvusios Jugoslavijos tribunolu“, – Zelenskio iniciatyvą pakomentavo ekspertas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: