Rusija surado gudrų būdą kaip atitraukti Ukrainos oro gynybos dėmesį – išbandyta Karabache  ()

Prieš karą buvo manoma, kad Rusija panašiems tikslams naudos modifikuotus lėktuvus An-2, bet panašu, kad buvo rastas paprastesnis variantas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių pajėgų vadovybės spaudos tarnyba pranešė, kad 2023 m. gegužės 4 d., Ukrainos kariškiai numušė nežinomą Rusijos bepilotį orlaivį, kuris tikriausiai galėjo būti panaudotas žvalgybai.

Tuo pačiu metu pati drono konstrukcija atrodo kuo paprastesnė: konstrukcija pagaminta iš medžio ir plastiko, jėgainė susideda iš dviejų mažos galios variklių (turbūt panašių į sklandytuvų). Ir taip paaiškėja, kad okupantai iš tikrųjų panaudojo masalą, kuris atitraukia Ukrainos oro gynybos dėmesį.

 

Pastarosiomis dienomis Ukrainos socialiniuose tinkluose plinta pareiškimai, kad Rusijos armija pradėjo aktyviai naudoti tokio tipo dronus, tikriausiai siekdama atitraukti Ukrainos oro gynybą. Tai gali reikšti, kad rusai gali turėti „standartinį“ tokių dronų masinės gamybos lauko sąlygomis projektą.

Kol kas nežinoma, kaip tokie dronai valdomi ir kokias funkcijas jie iš tikrųjų gali atlikti. Galbūt po kurio laiko ekspertai galės atsakyti į šį klausimą. Tačiau čia verta prisiminti tokią retrospektyvą.

Prieš visapusišką Rusijos invaziją buvo manoma, kad okupantai bandys kopijuoti 2020 m. Karabacho karo taktiką*, paversdami An-2 bepiločiais orlaiviais, skirtais nukreipti Ukrainos oro gynybą.

 

*2020 m. per Kalnų Karabacho karą, Azerbaidžano pajėgos naudojo nepilotuojamus AN-2, kad stebėtų ir bombarduotų Armėnijos gynybą. Armėnijos pajėgos tarimai sunaikino mažiausiai 11 An-2: patvirtinta, kad 10 buvo numušti, o vienas sudužo po pakilimo.

Tačiau 2022-ųjų pavasarį paaiškėjo, kad rusai panašioms užduotims atlikti naudoja kur kas primityvesnį orlaivį: droną E95M.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(7)
(8)

Komentarai ()