Kažkas Maskvoje žymi taikinius oro atakoms. Rusijoje prasideda isterija (Foto)  ()

Nežinomų asmenų palikti ženklai yra panašūs į tuos, kuriuos ukrainiečiai matė prasidėjus plataus masto karui taikiuose miestuose. Rusijos sostinės gyventojai, anot žurnalisto Andrejaus Caplienko, dėl iškilusios grėsmės pradėjo panikuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrejus Caplienko apie tai paskelbė savo „Telegram“ kanale gegužės 8 d.

Kas tiksliai padarė šias raudonas žymes, nežinoma, tačiau, anot žurnalisto, po to rusai pradėjo tikrą isteriją, nes mano, kad tai gali būti provokacija iš Ukrainos pusės.

„Maskvoje kraustomasi iš proto dėl aplink miestą atsiradusių raudonų kryžių. Matyt, baiminamasi, kad tai gali būti oro antskrydžių ženklai gegužės 9 d. proga“, – sakė Andrejus Caplienko.

Rusijos valdžios atstovai medžiagos paskelbimo metu dėl incidento Maskvos gatvėse nieko nekomentavo.

Prasidėjus plataus masto karui tarp Rusijos ir Ukrainos, taikių miestų keliuose ėmė atsirasti priešo žymės. Jos esą buvo reikalingos norint priešui susiorientuoti naktį. Taip pat sklandė kalbos, jog taip okupantai žymi raketų smūgių vietas. Dabar tokie patys pasirodė ir Maskvos gatvėse.

2022 metų vasario 25 dieną „Ukravtodor“ paragino ukrainiečius sunaikinti tokias žymes.

 

„Raginame piliečius užfiksuoti ir sunaikinti tokias žymes keliuose ir ant kitų šalies infrastruktūros objektų. Tai signalų sistema, kurią naudoja Rusijos kariai, ypač naktį“, – nurodė ministerija.

Be to, kibernetinė policija kadaise taip pat sukūrė „Telegram“ robotą, skirtą pranešti apie Rusijos ženklus keliuose. Kiekvienas galėjo nufotografuoti šias žymas ir kartu su geografinėmis koordinatėmis nusiųsti jas policijai. Tada jų vieta būtų įtraukta į specialią „Google Maps“ duomenų bazę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: