Eskalacija Kaukaze: Armėnija ir Azerbaidžanas apsikeitė artilerijos smūgiais  ()

Šalys kaltina viena kitą provokavimu, paliaubų režimo pažeidimu ir pasiektų susitarimų nepaisymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienio, gegužės 11 d., rytą Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje nuaidėjo artilerijos šūviai. Azerbaidžano gynybos ministerija nurodė, kad gegužės 10 dieną Armėnijos pusė pradėjo artilerijos ugnį, dėl ko šalies ginkluotosios pajėgos buvo smarkiai apšaudytos.

Gynybos ministerija tokius Armėnijos veiksmus pavadino dar viena provokacija ir paliaubų režimo pažeidimu. Siekdama nutraukti provokuojančius Armėnijos pusės veiksmus, Azerbaidžano kariuomenė atidengė ugnį.

„Dėl taiklios priešo ugnies Azerbaidžano kariuomenės karys Mahmudlu Muslim Vidadi buvo sunkiai sužeistas į galvą“, – pranešė Gynybos ministerija.

Armėnijos pusės pareiškimai

Armėnijos gynybos ministerija savo ruožtu pareiškė, kad gegužės 11-osios rytą Azerbaidžano kariai pradėjo artilerijos ir minosvaidžių apšaudymą į pozicijas.

Pranešama, kad per apšaudymą buvo sužeisti trys Armėnijos pajėgų kariai. Anot Gynybos ministerijos atstovo Aramo Torosiano, Azerbaidžano kariškiai, bandydami paimti sužeistuosius iš pozicijų, apšaudė greitosios pagalbos automobilį.

„Nuo 9 val. Azerbaidžano ginkluotųjų pajėgų daliniai toliau vykdo artilerijos ir minosvaidžių apšaudymą į armėnų pozicijas“, – rašoma pranešime.

 

Tuo pat metu Jerevanas priešingos pusės veiksmus pavadino dar vienu vieno iš pagrindinių tarptautinės teisės principų pažeidimu ir pasiektų susitarimų nesilaikymu.

„Raginame Azerbaidžano karinę ir politinę vadovybę nutraukti nepagrįstus ir gėdingus bandymus sužlugdyti derybų procesą panaudojant jėgą ir taip daryti spaudimą Armėnijai“, – rašoma Armėnijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Baku reaguodamas pareiškė, kad Armėnija eskaluoja padėtį Pietų Kaukaze, apšaudydama minosvaidžiais Azerbaidžano karių pozicijas, todėl šalies kariuomenė priversta imtis atsakomųjų priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()