„Greitai paskelbsime labai svarbias naujienas“. Kažkas vyksta Ukrainoje  ()

Gegužės 11 dieną prezidentas Volodymyras Zelenskis tradiciškai kreipėsi į ukrainiečius, dėkojo kariams ir daliniams, ypač pasižymėjusiems valstybės gynyboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskis taip pat pabrėžė, kad kiekvienas tikslus Ukrainos gynėjų smūgis yra išsaugotos ukrainiečių gyvybės. Be to, prezidentas paskelbė svarbių naujienų Ukrainos gynybos sektoriui.

Savo kreipimesi Zelenskis vardino brigadas, pasižymėjusias mūšio lauke. „Vaikinai moka naikinti priešo techniką mūšio lauke. Ačiū!“, Ukrainos kariams dėkojo Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat sakė: „Netrukus galėsiu pranešti labai svarbias naujienas apie mūsų gynybą, santykius su partneriais“. Jis tikriausiai turi omenyje naujas ginklų bei amunicijos siuntas ar kitokią paramą.

Be to, Zelenskis taip pat susitiko su specialiuoju Brazilijos prezidento patarėju tarptautiniais klausimais ir dar kartą pakvietė Brazilijos prezidentą į Ukrainą, kad pamatytų „ukrainiečių didvyriškumą savo akimis, mūsų tikrąjį požiūrį į taiką visoje Ukrainos žemėje, visiems mūsų miestams ir bendruomenėms, kurios dabar kenčia nuo Rusijos teroristų smūgius“.

 

Zelenskis teigė patvirtinęs visapusį strateginį planą, kaip pertvarkyti Ukrainos teisėsaugos sistemą – visas teisėsaugos institucijas ir prokuratūrą. Tai išsamus dokumentas, apimantis laikotarpį iki 2027 m.

(56)
(1)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: