„Rusija neapsigins“. JK žvalgyba skelbia, kas pasikeitė fronte  ()

Britų žvalgyba teigia, kad Rusijos kariuomenė greičiausiai nesugebės apsiginti nuo Ukrainos kontrpuolimo


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama kasdienėje britų žvalgybos ataskaitoje, praneša Censor.net.

Suvestinėje pažymima, kad „ant popieriaus“ Rusijos jungtinė kariuomenės grupuotė Ukrainoje organizuota taip pat, kaip ir prieš 446 dienas prasidėjus plataus masto invazijai. Analitikai pripažįsta, kad ją vis dar sudaro daugiau kaip 200 000 karių, suskirstytų į maždaug 70 kovinių pulkų ir brigadų, suskirstytų į penkias kariuomenės grupes. Be to, rusai, kaip ir karo pradžioje, vis dar negali gauti laisvės vykdyti oro operacijų.

Tačiau 2022 m. vasario mėn. rusų grupuotę sudarė profesionalūs kariai, ji daugiausia buvo aprūpinta gana moderniomis transporto priemonėmis ir reguliariai mokoma. Dabar pajėgas daugiausia sudaro prastai apmokyti mobilizuoti rezervistai, jos vis labiau pasikliauja pasenusia įranga, o daugelyje padalinių trūksta jėgų. Rusai įprastai vykdo tik labai paprastas pėstininkų operacijas“, - palygino Didžiosios Britanijos žvalgybos tarnyba.

 

Britų žvalgyba abejoja Rusijos kariuomenės gebėjimu atremti Ukrainos kontrpuolimą.

„Svarbu tai, kad labai mažai tikėtina, jog jungtinės Rusijos pajėgos Ukrainoje sugebėjo sukurti didelį, pajėgų, mobilų rezervą, kuris galėtų reaguoti į naujus operatyvinius iššūkius. Mažai tikėtina, kad tai bus pajėgos, galinčios veiksmingai gintis išilgai 1200 km ilgio fronto linijos, patiriant stresą“, - teigiama ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: