„Rusų tankai sapnuoja košmarus“. Kas šiuo metu vyksta Bachmute  ()

Ukrainos Gynybos pajėgos jau pradėjo tam tikras puolimo operacijas Bachmuto srityje, tačiau Rusijos apšaudymai ir oro antskrydžiai gyvenvietėje nesiliauja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-15 „Rusų tankai sapnuoja košmarus“. Kas šiuo metu vyksta Bachmute  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė pradėjo eilę suplanuotų išpuolių Bachmuto kryptimi, tačiau situacija pačiame mieste išlieka sunki.

Tai praneša „The New York Times“.

Bachmuto gynyba trunka beveik metus. Jei iš pradžių Ukraina bandė tiesiog likti mieste, tai laikui bėgant gyvenvietė įgijo didelę reikšmę. Bachmutas tapo Ukrainos nepalaužiamumo, taip pat Rusijos Federacijos ryžto nutiesti kelią mažame miestelyje simboliu.

Ukrainos Gynybos pajėgos dabar pradėjo eilę suplanuotų kontratakų. Kariams pavyko nustumti užpuolikus Bachmuto šiaurėje ir pietuose, tačiau padėtis mieste išlieka itin sudėtinga.

„Apie sėkmę pačiame mieste dar anksti kalbėti. Mums reikia daugiau „Javelin“, rusų tankai nuolat sapnuoja košmarus“, – sakė Ukrainos karys.

 

Ukrainos kariai taip pat pridūrė, kad artilerijos smūgiai ir oro antskrydžiai nesiliauja nė minutei, įsibrovėliai apšaudo kiekvieną sunaikinto miesto metrą.

Tą patį sako ir Ukrainos gynybos ministerija. Anot Hannos Maliar, Ukrainos gynybos pajėgos pamažu juda dviem kryptimis, tačiau padėtis Bachmuto viduje yra sudėtingesnė. Dėl aktyvių karo veiksmų tikslesnės informacijos pateikti neįmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: