„Tai juos labai nervina. Rusija pasiruošė smogti su 60 atakos sraigtasparnių ir 90 atakos lėktuvų“ (Video)  ()

Vyriausioji žvalgybos valdyba pareiškė, kad Rusija laikinai okupuotuose Chersono ir Zaporožės regionuose sukoncentravo apie 152 000 karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pažymėjo Ukrainos karo žurnalistas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Vladislavas Seleznevas, tai rodo, kad okupantai iš visų jėgų ruošiasi artėjančiam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržiui.

„Jie nerimauja, nes supranta, kad Ukrainos kariuomenė yra pasirengusi. Ji yra paskutinėje pasirengimo didelio masto kontrpuolimui stadijoje“,interviu metu kanalui „Naujienų fabrikas“ sakė karo ekspertas Jurijus Bibikas.

Anot V. Seleznevo, be didžiulio personalo skaičiaus, okupantai į šalies pietus sutraukė daug artilerijos sistemų, kurios, jų nuomone, turėtų sulėtinti ar net sustabdyti Ukrainos kontrpuolimą. Be to, rusai pietiniuose regionuose yra sutelkę nemažai lėktuvų ir sraigtasparnių: apie 60 atakos sraigtasparnių ir iki 90 atakos lėktuvų.

„Jei pažiūrėtume į Ukrainos žemėlapį, tai kariniu požiūriu produktyviausias ir racionaliausias yra kontrpuolimas, skirtas sudaryti sausumos koridoriui.

 

Akivaizdu, kad ryšys tarp Rusijos Federacijos žemyno ir laikinai okupuoto Krymo yra labai silpnas, jis vadinamas Krymo tiltu. Bet tik dvi raketų „Storm Shadow“ atakos – ir nėra tilto, o laivai negalės aprūpinti Kryme Rusijos grupės logistikos“, – paaiškino pulkininkas.

Būtent todėl rusai stengiasi plėstis ir tvirtai įsitvirtinti sausumos koridoriuje, jungiančiame laikinai okupuotą Donecką su laikinai okupuotu Krymu. Jie nežino, kada, kur tiksliai ir kokia sudėtimi veiks Ukrainos kariuomenė, ir tai juos labai nervina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(3)
(65)

Komentarai ()

Susijusios žymos: