Netikėtas rakursas! Ždanovas atskleidė įdomių detalių apie Krymo tiltą  ()

Po Ukrainos pergalės Krymo tilto saugoti nebus prasmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas atskleidė keletą priežasčių, dėl kurių Krymo tiltas turėtų būti pilnai nugriautas pasibaigus karui su Rusijos Federacija.

Anot jo, net jei Ukraina turi norą išlaikyti šį tiltą ir padaryti jį pasienio tašku, nors, atsižvelgiant į „kruvinus“ Rusijos Federacijos nusikaltimus, vargu ar taip nutiks, technologiškai šio tilto priežiūra kainuoja nemažus pinigus.

„Manau, kad tiltą reikėtų išmontuoti, ypač centrinius tarpatramius ir centrines atramas, nes jie labai veikia srovę ir farvaterį Kerčės sąsiauryje“, – sakė Ždanovas.

Tačiau ir tai nėra pagrindinis argumentas sunaikinti tiltą. Pasak Ždanovo, jis buvo pastatytas seismiškai aktyvioje zonoje, čia vyksta nuolatiniai žemės drebėjimai, nors ir nedidelio stiprumo.

„Antra, ir svarbiausia, bet kuris architektas, statantis tiltus, jums tai pasakys. Šis tiltas po savimi neturi tvirtos atramos. Jie sugalvojo technologiją „pakabinti“ atramas, kurios nesiremia ant tvirtos žemės. Tiltas iš tikrųjų, galima sakyti, plūduriuoja. Todėl niekas nepasakys, kiek laiko jis stovės nenaudojamas, koks bus atramų poslinkis dėl vykstančių tektoninių procesų. Ir nepasirašysi tokiai avantiūrai“, – sako karo ekspertas.

 

Anot jo, Rusija suvokia savo statybų „plūdrumą“. Todėl dažnos patikros Krymo tilto prieigose yra susijusios ne tik su karu: okupantai sveria kiekvieną automobilį, suprasdami, kad nuolatinės apkrovos jam yra lemtingos: bus katastrofiškos pasekmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(4)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: